Fra årsskiftet 2019 overtager AFA JCDecaux reklamesalget i Københavns Metro. Det gælder de eksisterende linjer samt Cityringen, som efter planen åbner i juli 2019.

Metro Service og AFA benytter samtidig lejligheden her til også at ændre i udbuddet af annoncemuligheder i Metroen. De præcise muligheder er endnu ikke meldt ud, men der vil formentlig komme nye og mere centralt placerede digitale skærme. Samtidig vil der fremadrettet være mulighed for at skifte budskab på de digitale skærme fra time til time, hvilket giver nye muligheder for at eksekvere kampagner og kreativer ud fra realtidskoncepter, og dermed øge relevans for annoncørerne. På PHD glæder vi os til at bringe de nye muligheder i metroen i spil til glæde for jeres kampagner og slutteligt effekt.

At AFA nu også sidder med reklamesalget i Metroen og den fremtidige Cityring betyder dog samtidig, at de har den absolut største del af outdoor-udbuddet såvel i København som i resten af landet. Ud fra et konkurrencehensyn er det dog naturligvis ikke en optimal situation, og i den forbindelse forudser vi hårde forhandlinger for 2019 med specielt AFA.

Outdoormarkedet i Danmark har igennem de seneste år undergået en forandring. Det har blandt andet været præget af, at udbyderne har taget flere af panelerne ned for at skabe eksklusivitet og efterspørgsel. En strategi der har været særdeles vellykket for dem, og som betyder at placeringerne ofte meldes udsolgt og at filler aftaler og late sales bliver mere og mere sjældne. Vi forventer derfor, at annoncører som har outdoor som en del af strategien for 2019 skal være på forkant ift. planlægning og booking, i højere grad end vi har set i de seneste år.