Locations
PHD Media Denmark > News > Corona-effekten på det digitale mediemarked
March 18 2020

Corona-effekten på det digitale mediemarked

News

COVID-19 har lukket store dele af Danmark ned, og det har helt naturligt også haft en stor indflydelse på mediemarkedet. Vi ser markante ændringer – både i efterspørgslen fra annoncører, men også i det udbud som medierne kan tilbyde. 

Situationen i Danmark lige nu er uden fortilfælde. Derfor er det også usandsynligt svært at forudse hvad der sker med mediemarkedet, og hvordan man skal forholde sig som annoncør. Det lader til, at mange annoncører vælger den “nemme” løsning og stopper al annoncering. Det kan dog vise sig, at der kan være stor gevinst ved at have is i maven.  

Situationen lige nu er nemlig et skoleeksempel i teori om udbud og efterspørgsel. For det første ser vi en del annoncører, der trækker sine budgetter – altså falder efterspørgslen på medieplads. I rejsebranchen har man for eksempel ikke nogen grund til at annoncere, ligesom nogle virksomheder kan have udfordringer med varebeholdning og -levering. Samtidig stiger udbuddet af annonceplads i og med at folk er mere derhjemme, hvilket gør at de har et højere medieforbrug.  

Prisen vil altid justere sig til, når udbuddet stiger eller efterspørgslen falder. Når begge ting sker samtidig, er der mulighed for nogle ret store prisjusteringer, hvilket afgjort er noget af det vi ser i øjeblikket.  

Stort prisfald på digitale kanaler
På de digitale medier ser vi de hurtigste reaktioner. Vi så allerede priserne på digitale platforme falde markant i torsdags, hvor Mette Frederiksen havde holdt pressemøde onsdag aften. Siden da har vi set, at priserne er fortsat nedad. 

På samme måde oplever vi nogle gunstige muligheder hos nyhedsmedierne, som har markant mere trafik i de her dage, end de vanligt har. Det betyder igen, at udbuddet i annonceplads stiger markant, og at vi kan forvente markant lavere priser. På enkelte medier realiserer vi CPM-priser på omkring halvdelen af normalen. Her skal man naturligvis overveje, om det er hensigtsmæssigt, at ens brand og budskab ligger op ad breaking nyheder om COVID-19. 

Alt i alt er der derfor flere muligheder i forskellige digitale platforme og formater for at gøre en virkelig god handel lige nu i både display, video og i allerhøjeste grad også sociale medier. Det forhøjede udbud har haft stor effekt i markedet bogstaveligt talt fra den ene dag til den anden i digitale kanaler. Det vil sige, at for de annoncører der ikke slukker for deres aktiviteter, er der muligheder for at få markant mere for pengene, end der sandsynligvis kommer til at være resten af året.  

I PHD holder vi os naturligvis opdateret omkring mediebilledet i realtid, og vil løbende sende information ud om hvordan det udvikler sig.  

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings