Jussi Piri ToinenPHD - Unboxing the Black box of Content Marketing

Sisältömarkkinoinnin bisnespotentiaali on yleisesti tunnistettu ja keskustelua alan yhteisistä pelisäännöistä on jo avattu eri puolilla. Kukaan ei kuitenkaan tunnu täysin ymmärtävän, miksi ja miten sisältömarkkinointi toimii: Kuinka sisältömarkkinoinnin eri elementit vaikuttavat kuluttajien odotuksiin? Miten kuluttajien sisältökokemus linkittyy osaksi asiakaskokemusta ja mitkä ovat rajoitukset ja rajat, joiden sisällä sponsoroitu sisältö toimii?

Tätä kohden Vilja Luoma-Aho, Hanna Reinikainen ja Niina Uusitalo ovat lähteneet etsimään vastauksia neljään sisältömarkkinoinnin tekijöitä, medioita, markkinoijia ja kuluttajia kutkuttavaan tarpeeseen:

  1. median ja muiden välittäjäorganisaatioiden (mediatalot, blogiportaalit, videoverkostot, mainos- ja viestintätoimistot) tarpeeseen rakentaa uusia ansaintamalleja,
  2. markkinoijien tarpeeseen hyötyä sisältömarkkinoinnista ja oppia ymmärtämään sen logiikkaa kuluttajanäkökulmasta,
  3. sisällöntuottajien tarpeeseen tehdä vaikuttavampia ja kuluttajien odotuksia paremmin vastaavia kaupallisia sisältöjä sekä
  4. kuluttajien tarpeeseen kohdata kiinnostavia (ilmaisia) verkkosisältöjä.

Nämä neljä näkökulmaa on nivottu yhteen kiinnostavassa tutkimuskokonaisuudessa otsikon ”Opening the Black Box of Content Marketing” –alle.

 

ToinenPHD mukana tutkimuksessa asiantuntijana – kuuntele ajatuksemme Podcastissa

Tutkimukseen osallistuu laaja-alaisesti suuria suomalaisia yrityksiä ja suomalaisia ja kansainvälisiä asiantuntijoita; mm. DNA, Fazer, A-Lehdet, Alko, Aamulehti ja Nordea osallistuvat tutkimukseen kumppaneina. Voit perehtyä tutkimukseen tarkemmin tutkimuksen ’kotisivuilla’ tai katsoa selkeän tutkimusesityksen kokonaisuudessaan täällä.

Meitä ToinenPHD:ssa haastateltiin datan käytöstä osana markkinointia: miten dataa kerätään, miten sitä analysoidaan, mihin käyttötarkoituksiin analyysejä käytetään ja mitkä ovat alueen ja markkinan viimeisimmät trendit. Voit kuunnella Annalectin Suomeen tuoneen, nykyisen toimarimme Jussi Pirin näkemyksen ytimekkäänä Podcastinä täällä:

Kuuntele ytimekäs podcast: miten dataa hyödynnetään sisältömarkkinoinnissa.

Dataa käsittelevä Podcast oli tutkimukseen liitännäisen Podcast sarjan seitsemäs jakso. Aikaisemmissa jaksoissa on syvennytty mm.  nuoriin ja heidän mediakäyttöönsä, Youtuben rooliin, läpinäkyvyyden tarpeeseen ja rooliin, keinotodellisuusratkaisuihin, vaikuttamisen psykologiaan ja regulaatioon. Haastateltavina on ollut aiemmin nimekkäitä asiantuntijoita Suomesta ja ulkomailta, kuten professori Jonathan Hardy Itä-Lontoon yliopistosta, Professori Sabine Einwiller Wienin yliopistosta, pitkän linjan markkinointiviestinnän osaaja Laura Ala , läpinäkyvyyden ja PR parissa useita kirjoja kirjoittanut ja suuria yrityksiä konsultoiva Katerine Tsetsura sekä IPR:n (Instute of Public Relations) johtaja Tina McCorkindale.

 

Odotamme suurella mielenkiinnolla tutkimuksen valmistumista.

Jos haluat kuulla miten me voimme auttaa sinua datajohdetussa sisältömarkkinoinnissa, niin ole rohkeasti yhteyksissä.