OMG-automation -koulutusohjelman j'seniä kokoontuneena Lintulahteen

Keitä ovat ihmiset OMG -automaatio -koulutusohjelmassa?

Aloitimme talvella uuden koulutusohjelman, jossa tarjoamme yrityksille uuden tavan rekrytoida modernin markkinoinnin osaajia: DMP ja markkinoinnin automaation operaattoreita, digitaalisen markkinoinnin analyytikkoja ja sosiaalisen median asiantuntijoita. Osaajia, joista Suomessa on tällä hetkellä todellinen pula; voit lukea osaajapulasta laajemmin myös Markkinointi & Mainonta -lehdestä.

Tämän suoraan asiakastarpeisiin räätälöidyn koulutusohjelman nimi on OMG -automation.

“Saimme ohjelman ensimmäiseen vaiheeseen hakemuksia lähes sadalta hakijalta. Tiukan karsintavaiheen jälkeen valitsimme taustoiltaan ja kokemuspohjiltaan hyvin erilaisia osaajia, joiden näimme vastaavan parhaiten asiakasyritystemme kertomiin tarpeisiin”, toteaa ohjelman rehtorina toimiva Risto Jäntti.

Koulutus on nyt edennyt orientaatiovaiheen ohi, ja on aika kurkistaa verhon taakse näihin uuden ajan osaajiin ja tuleviin modernin markkinoinnin asiantuntijoihin.

Lue keitä ovat Laura Seppälä, Satu Portin ja Jaakko Peltonen – mikä heistä on ollut tähän mennessä mielenkiintoisinta, heidän odotuksiaan ohjelmasta ja tulevaisuudesta, sekä ihmettele minkä ihmeen takia kukaan heistä ei juo klassista Cokista.

 

Laura SeppäläLaura Seppälä, ToinenPHD / OMG automation

Kerro vähän taustasi ja kokemuksestasi

Olen tradenomi, työskennellyt aikaisemmin jonkin verran printtimedian ja mainonnanhallinnan parissa, opiskellut hetken myös Kaliforniassa.

Mikä leffahahmo olisit ja miksi?

Beatrix Kiddo, asenteen vuoksi.

Kokista, Pepsiä vai Freeway kolaa?

Cokis Zero.

Miksi halusit mukaan koulutusohjelmaan?

 Koska olen kiinnostunut markkinoinnin teknologioista ja niiden mahdollisuuksista. Käytännönläheinen koulutusmahdollisuus kiinnostaa ja sellaista on tarjolla todella vähän.

Mikä on ollut mielenkiintoisinta, mitä olet tähän mennessä oppinut?

Erilaisten hoitomallien suunnitteleminen ja piirtäminen.

Onko joku yllättänyt?

Mitä odotat ohjelmalta?

Käytännön työtä asiakasyritysten kanssa.

Minä väitän, että….

Markkinoinnissa tulevaisuus on entistä enemmän erilaisissa automaatioteknologioissa, jotka tulevat kehittymään ja lisääntymään huomattavasti lähivuosina.

 

Satu Portin Satu Portti, ToinenPHD / OMG automation

Kerro vähän taustasi ja kokemuksestasi

Koulutukseltani olen HuK (suomen kieli) ja liiketalouden tradenomi (mainonta ja yritysviestintä). Olen markkinointiurani alkuvaiheessa ja kokemusta alalta minulla on mainostoimistosta, jossa suoritin opintoihini liittyvän työharjoittelun. Harjoittelun aikana tein copywriterin töitä ja muita avustavia markkinoinnin työtehtäviä. Opinnoista valmistuttuani työskentelin kahdessa ammattiyhdistyksessä, jossa tein tapahtuma- ja sisällöntuotantoa sekä hoidin muita yhdistyksen toimintaan liittyviä asioita.

Mikä leffahahmo olisit ja miksi?

Varmastikin joku Disney-prinsessoista, koska heissä yhdistyy ominaisuudet, jotka ovat suorastaan kadehdittavia (rohkeus, itsenäisyys, päättäväisyys, usko omaan itseen, lämpö, empatia ym.).

Kokista, Pepsiä vai Freeway kolaa?

Pepsi Max

Miksi halusit mukaan koulutusohjelmaan?

Hain koulutusohjelmaan, koska olen kiinnostunut digitaalisesta markkinoinnista, kohderyhmistä ja niiden ymmärtämisestä. Näen koulutusohjelman ainutlaatuisena mahdollisuutena kouluttautua DMP-asiantuntijaksi yhdessä alan johtavimmista yrityksistä.

Digitaalisessa markkinoinnissa minua kiehtoo mainonnan kohdennettavuus, ja se, että markkinointitoimenpiteet ovat mitattavissa ja seurattavissa. Vaikka markkinoinnin muutokset ovat digitaalisen markkinoinnin puolella nopeita, koen että digipuoli tarjoaa mielenkiintoisimmat työtehtävät koko markkinoinnin alalla.

Mikä on ollut mielenkiintoisinta, mitä olet tähän mennessä oppinut?

Mielenkiintoisinta ovat olleet erilaisten hoitomallien suunnittelu ja piirtäminen. Olemme suorittaneet Googlen Analyticsin ja Google Adwordsin sertifikaatit.

Onko joku yllättänyt?

Yllätyin, miten osaavaa porukkaa talossa on, ja kuinka hyvin meidän OMG Automation -tiimi on otettu vastaan. Mielestäni talossa on hyvä pöhinä ja ihmiset vaikuttavat mukavilta.

Mitä odotat ohjelmalta?

Odotan saavani hyvät eväät DMP Operatorin työhön, jotta pystyn tuomaan todellista lisäarvoa asiakkaalle, jolla tulen tulevaisuudessa työskentelemään.

Olen sitä mieltä, että markkinoinnin koulutuksessa…

alan oppilaitoksissa olisi hyvä olla yhtenä suuntautumisvaihtoehtona digitaalinen markkinointi.

 

Jaakko Peltonen

Jaakko Peltonen, ToinenPHD / OMG automation

Kerro vähän taustasi ja kokemuksestasi

Valmistumassa Turun kauppakorkeakoulusta. Pääaine markkinointi ja sivuaine tietojärjestelmätieteet. Suorittanut myös Aallon Information Technology Programin ‘Strategy and Experience Design’- opintokokonaisuuden. Gradua viimeistelen asiakkaan verkkokauppakokemuksista.

Mikä leffahahmo olisit ja miksi?

Ace Ventura (Jim Carrey) – pidän vahvuuksinani hänelle ominaisia erityisiä havainnointi- ja päättelykykyjä, sekä jaan samanlaisen huumorintajun ja anarkistisen luonteen.

Kokista, Pepsiä vai Freeway kolaa?

Dr. Pepper

Miksi halusit mukaan koulutusohjelmaan?

 Aloittaessani koulun kauppiksessa oli selvää, että tulisin opiskelemaan markkinointia. Pitkään haaveilin Mad Men tyyppisen mainosmiehen urasta. Tämä unelma alkoi pikkuhiljaa kuitenkin rapistua ja aloin etsiä keinoja hyödyntää analyyttistä tapaani hahmottaa maailmaa markkinoinnissa. DMP-operaattoriksi kouluttautumiseen minua veti erityisesti työ alati kehittyvällä alalla älykkään datajohtoisen markkinoinnin parissa.

Tärkeää minulle oli myös opintojeni jälkeen se, että OMG:n koulutusohjelmat tähtää spesifien roolien asiantuntijoiksi.

Mikä on ollut mielenkiintoisinta, mitä olet tähän mennessä oppinut?

Mielenkiintoista on ollut ymmärtää kuinka laaja-alaisesti ja monipuolisiin käyttötarkoituksiin dataa pystytään jo hyödyntämään ”älykkäämmän”markkinoinnin toteuttamisessa.

Onko joku yllättänyt?

Talon sisäiset vibat ovat parhaita mitä olen työssä koskaan kokenut. Työilmapiiri on loistava ja ihmiset aidosti kiinnostuneita auttamaan ja jakamaan tietoa omista disipliineistään.

Mitä odotat ohjelmalta?

Odotan, että ohjelma tukee pyrkimyksiäni ja tavoitteitani kehittää osaamistani ja toimii tehokkaana kickstarttina kohti DMP-operaattorin asiantuntijuutta.

 

Mitä koulutuksessa on tähän mennessä tapahtunut, Risto Jäntti

Risto Jäntti, ToinenPHD / OMG automation

OMG -Automation saatu vauhdilla ensimmäisen pienryhmän kanssa liikkeelle. Olen ollut todella tyytyväinen ensimmäiseen traineeporukkaan ja heidän innokkuuteen oppia ja omaksua uutta. Olemme ehtineet tutustua jo modernin markkinoinnin tekemiseen ja merkitykseen. Olemme syventyneet asiakaspolkujen suunnitteluun ja dynamiikkaa ennen kaikkea asiakkaan omissa kanavissa. Oppilaat ovat tätä ennen jo perehtyneet erittäin kattavasti ohjelmalliseen ostamisen, hakukonemainontaan, ja sosiaalisen median tekemiseen.

 

Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Tällä hetkellä tutustumme merkittävimpien markkinointiteknologioiden toimintaan, operointiin ja ominaisuuksiin. Jatkamme tämän jälkeen DMP -ympäristöihin. Näissä tulemme opettelemaan datan arviointia, kohdistuksen optimointia yleisödatojen kautta sekä kanavakohtaisen optimoinnin tekemistä.

Tämä on tärkeää sillä meidän maailmassa emme enää mieti pelkästään ostettua ja omistettua mediaa erillisinä suunnittelemme kampanjoita eri kohderyhmille. Sen sijaan mietimme kanavaa ja viestiä kohderyhmälle personoinnin kautta ja kuinka voimme viestiä eri tilanteissa mahdollisimman puhuttelevalla ja vaikuttavalla tavalla.

 

Kiinnostuitko ohjelmasta? Lue lisää täältä tai ota rohkeasti yhteyttä.