Et godt nettverk og «hands-on» arbeidserfaring har blitt essensielt i dagens arbeidsmarked for en jobbsøker. Det er blant de største grunnene til at studenten Bjørn Nygård Trønnes valgte å bytte ut et skolefag med praksisplass.

PHD har flere spennende stillingsutlysninger ute i BIs karriereportal nå:

https://karriere.bi.no/jobs/de50f504-becc-4f6a-8e8f-0b8f82f3c5fb.html

https://karriere.bi.no/jobs/9a1a4d50-ff8e-401a-901f-e628704a4219.html

https://karriere.bi.no/jobs/14ce8ffb-942d-4421-b718-99ded0491341.html

– Jeg tenkte også at en praksisplass ville gi meg et innblikk i hva jeg kunne forvente videre i arbeidslivet, forteller 23-åringen og sier det i tillegg fristet å gjøre noe annerledes enn en ellers ensformig studiehverdag.

Bjørn tar en bachelor i Markedsføringsledelse på BI og kom over PHD sin stillingsannonse gjennom skolens karriereportal. Etter å ha lest om selskapet og arbeidsoppgavene, sendte han inn en søknad og ble senere kalt inn til intervju.

– Jeg var full av forventninger og var ganske nervøs da jeg presenterte caset jeg hadde forberedt, sier han og legger ved at han også måtte gjennomføre en generell test.

– De ringte samme dag og fortalte at jeg fikk praksisplassen.

Fikk teste teori mot praksis

Før oppstart var Bjørn ganske spent på hvordan den kunnskapen og teorien de gikk gjennom i forelesningene ville knyttes opp mot en mer praktisk tilnærming.

– Det skjer utrolig mye gjennom hele dagen og det er veldig høyt tempo. Det legges opp til en veldig bratt læringskurve, sier han og mener dette gikk fint når det er så mange dedikerte og dyktige ansatte i PHD .

Bjørn har blant annet lært om diverse digitale verktøy som for eksempel Facebook Business Manager, Power Editor og Google AdWords, samt tatt del i kundemøter og andre bransjearrangement.

­­– Det var ganske utfordrende å være helt ny. Jeg kjente ikke til noen systemer, verktøy eller rutiner. I tillegg var det en ganske stor overgang fra skole- til arbeidsliv, forteller Bjørn om utfordringene rundt det å komme rett inn i mediebyrået.

Selv føler han at han har fått en god forståelse av mediebransjen generelt og hva det innebærer å jobbe i et mediebyrå som PHD.

– Man lærer noe nytt hver dag. Det er både engasjerende og utfordrende å være omringet av så mange sterke fagfolk, sier han og forteller at en av tingene han ble veldig overrasket over var hvor mye arbeid, planlegging og strukturering det faktisk ligger bak en medieplan.

– Det var også en hyggelig overraskelse å få så mye tillit og ansvar fra kollegaene mine med en gang. Det har vært mange spennende oppgaver.

Gikk rett inn i fast stilling

Etter at praksistiden var over, ble det raskt annonsert at Bjørn ble fast ansatt i PHD. Først og fremst skal han nå jobbe 50 % mens han fullfører bacheloren.

– Nå ligger fokuset på å danne en god kombinasjon mellom jobb og skole, men etter sommeren trår jeg over i en fulltidsstilling, sier 23-åringen og gleder seg veldig til å ta del i arbeidslivet for fullt.

Dagens arbeidsmarked kan være utfordrende, spesielt for nyutdannede. Bjørn har virkelig fått merke hvor mye det kan lønne seg å satse på praksisplass framfor å kun gjøre skole. Han har opparbeidet seg mye erfaring på kort tid og nå landet en relevant fulltidsjobb rett etter endte studier.

– Mitt beste råd til andre som vurderer praksisplass, er rett og slett å kaste seg ut i det. Man har ingenting å tape, men alt å vinne. Det er skummelt og man er nervøs, men folk er hyggelige og man blir som regel møtt med smil, sier han og påpeker at dette også er en god dytt ut av egen komfortsone.

– Det er utenfor komfortsonen man utvikler seg mest, avslutter han.

PHD har flere spennende stillingsutlysninger ute i BIs karriereportal nå:

https://karriere.bi.no/jobs/de50f504-becc-4f6a-8e8f-0b8f82f3c5fb.html

https://karriere.bi.no/jobs/9a1a4d50-ff8e-401a-901f-e628704a4219.html

https://karriere.bi.no/jobs/14ce8ffb-942d-4421-b718-99ded0491341.html