Oslo / Fredag 29. mars inviterte PHD til workshop sammen med studenter fra masterstudiet i markedsføring fra Handelshøyskolen BI. PHD er stolt sponsor av Strategic Marketing Associations (SMA) og i den forbindelse arrangeres det flere faglige samlinger gjennom året. Carl Hanson som er leder i SMA sier «Vi er veldig førnøyde med samarbeidet med PHD, allerede tidligere i år så stilte de opp og holdt en gjesteforelesning for våre studenter i masterprogrammet Strategic Marketing Management. Gjesteforelesningen ga studentene et godt innblikk i hvordan det fungerer i mediebransjen, med for eksempel hvordan planleggingen av en kampanje fungerer og hvordan man måler resultatene etterpå. Jeg tror at denne gjesteforelesningen også gjorde at det var mange som ville være med på workshopen som PHD nå holdt for oss».

Hele 19 studenter tok turen til PHD sine lokaler på Frogner i Oslo. I workshopen fikk studentene først en presentasjon av Bjørn Nygård Trønnes som selv startet som Intern hos PHD i 2017 og som nå er fulltidsansatt som Video& Audio Planner. Studentene fikk innsikt i hvordan det er å jobbe i et mediebyrå ved siden av studiene, samt hvordan det styrker utdanningen og jobbmuligheter senere. Videre fikk også studentene gjennom en casepresentasjon vite mer hvordan man måler effekt og møter kundens mål, da dette var et tema som studentene ga uttrykk for at de ønsket å vite mer om under gjesteforelesningen i januar. Før gruppearbeidet fikk de også en innføring om forbrukertrender og hvordan man strategisk planlegger lansering av kinofilmer, da dette var caset som studentene skulle løse. PHDs kunde, SF Studios, stilte med case knyttet til lanseringen av den nye skrekkfilmen «IT 2» som kommer på kino til høsten. Det vanket også flotte premier fra SF Studios til den beste løsningen.

Alle studentene presentere sine løsninger på et ekstremt høyt nivå. De hadde fått brief en uke på forhånd og det var tydelig at alle hadde lagt ned mye tid og arbeid i oppgaven. Studentene viste i sine løsninger god forståelse for innsikt om målgruppen og relevante kanaler, samt veldig gode og kreative ideer for uttakene i kanalene de hadde valgt. De satt også opp kreative medieplaner med både budsjettfordelinger og periodiseringer. Løsningene var så gode at vi med sikkerhet kan si at det ikke blir siste workshop med SMA, og kanskje vil noen få se sine ideer live til høsten.

Videre sier Carl Hanson, som selv var med på dagen: «Selve workshopen var et veldig bra initiativ og jeg mener at studentene verdsatt det mye. Det kunne man se i kvaliteten på presentasjonene av alle gruppene, og jeg ble veldig imponert av alle gruppers presentasjoner. Jeg håper det kan bli flere workshops for våre studenter, at PHD deler hvordan det fungerer i praksis og at flere får muligheten til å se deres kontorer, fordi det gir oss studenter motivasjon til hva som venter en når man er ferdig med studiene, mye verdi i det! Tusen takk for att vi fikk besøke deres kontorer og for at PHD ga oss et bedre innblikk i mediebransjen».

01.04.2019