This site requires JavaScript enabled for a full experience.

Om PHD (swe)

Make the Leap

Välkommen till PHD Sweden - vi är en del av ett globalt kommunikationsplanerings- och mediainköpsnätverk, byggt på en kultur av smart strategiskt tänkande och kreativ innovation. Vi har kontor i Stockholm och Göteborg, kom och besök oss!

PHD Media är en tillväxtbaserad mediebyrå som ingår i Omnicom Media Group. PHD Media Sweden är den näst snabbast växande mediebyrån i världen under de senaste tre åren (enligt RECMA), dessutom rankas PHD Network bland de fyra mest prisade mediebyråerna globalt.

Sedan PHD Media grundades i London 1990, som den första mediebyrån att erbjuda strategisk och kreativ planering, har byrån hjälpt kunder att uppnå (ibland oproportionerlig) tillväxt.

Idag, med över 100 kontor i 74 länder och en stark närvaro i Norden, är PHD Media fortfarande i tillväxtstadiet, med ett utmanande tankesätt samt med fokus på kreativitet. Mediebyrån erbjuder strategiska affärsråd, medieplanering och medieköp med hjälp av datadrivna insikter till sina kunder, bestående av ca 50 av Sveriges och världens mest framstående varumärken. Byrån strävar efter att göra det möjligt för varumärken att nå längre än stegvisa förbättringar och göra språnget förbi sina konkurrenter. PHD Media erbjuder utveckling, hantering och support av alla mediekanaler, digitala som icke-digitala, till mycket tekniska e-handelskunder samt mer traditionella varumärken.

En del av en kraftfull familj

Köpkraft i världsklass för att möta världens största varumärkens köpkrav.

Att vara en del av Omnicom Media Group (OMG) innebär att vi innehar en enormt stor köpkraft för att möta världens största annonsörer och varumärkens köpkrav. Genom att ha tillgång till sofistikerade forskningsresurser och avancerade affärsunderrättelseverktyg via vår koncern kan vi leverera de allra bästa strategiska rekommendationerna. Kombinationen av stark köpkraft och överlägsna kommunikationsplaneringsresurser innebär att vi kan erbjuda våra existerande samt nya kunder ett kraftfullt alternativ.

Våra kunder

Mediebyrån som valts av Sveriges ledande varumärken

Quote icon

”PHD är en klockren sparringpartner och jag är glad att vi nu fortsätter vårt tajta samarbete."

Petter Lindkvist, Marketing Planning Manager på Trygg-Hansa

"PHD är en lyhörd och kompetent samarbetspartner som törs ifrågasätta våra föreställningar och hjälper oss att ständigt utvecklas."

Skoda Sverige

”PHD är för mig en mediebyrå med kunden i fokus, och med kampanjförslag i framkant. Alla våra varumärken behandlas med samma respekt, oavsett budget.”

Mette Magnussen Regional Brand Manager Bayer Nordics

PHD är proaktiva och förvaltar min mediapeng för bästa möjliga avkastning, samtidigt vågar de utmana och ifrågasätta både mig och övriga i processen. Hatten av!

Johanne Gabrielson, Marknadschef FrölundaTorg
< >

Vårt folk

Our Values

At PHD we value curiosity, courage, openness, creativity and collaboration. Finding people with these qualities is one of our central quests, making us a diverse mix of the most curious, courageous and open people around the world.

Vår berättelse

PHD grundades i London 1990 av David Pattison, Nick Horswell och Jonathan Durden; “P”, “H” och “D”.

På den tiden handlade branschen om att köpa; så billigt och så snabbt som möjligt. Men David, Nick och Jonathan trodde att konsumentinsikt och mediebeteende var minst lika viktigt. De såg en framtid där smart tänkande och smart planering kunde hjälpa varumärken att påverka konsumentbeteendet mer än någonsin tidigare. PHD, eller Pattison-Horswell-Durden som det var känt på den tiden, blev den mediebyrå som “tänkte innan den köpte” och blev snabbt krediterad som mediebyrån som uppfann kreativa medier. Under 2002 öppnade PHD – nu en del av Omnicom – sina första kontor utanför Storbritannien och började bygga ut sitt internationella nätverk. Bildandet av PHDs moderbolag Omnicom Media Group, innebar under 2005 att PHDs medieköp nu började drivas av ett av världens största mediainnehavsföretag. Kunderna kunde nu dra nytta av PHDs unika tillvägagångssätt för medieplanering, utan att kompromissa själva medieköpet.

X