Locations

Koneoppiva markkinointi

  • Vaasan Oy, Astara Finland
PHD Media Finland > Work > Koneoppiva markkinointi

Media- ja markkinointitoimisto ToinenPHD on ottanut merkittäviä harppauksia asiakasorganisaatioidensa, kuten Astara Finland/Kia  ja Vaasan Oy, markkinoinnin kehityksessä koneoppivalla myynnin mallinnusalustalla. Alati tarkentuvat skenaariomallit optimoivat monikanavaista markkinointia ja auttavat ottamaan tehot irti investoinneista. 

ToinenPHD hyödyntää myynnin mallinnuksessa muun muassa Marketing Mix Modeling Solution (MMMS) -alustaa, joka yhdistää kolme kriittistä markkinoinnin tuloksellisuuden ajuria. Se tarjoaa reaaliaikaisen näkymän markkinoinnin tuloksellisuuteen, koneoppivat skenaariomallit sekä markkinoinnin lyhyen aikavälin, keskipitkän ja pitkän aikavälin vaikuttavuudet myyntiin. Palvelu on kehitetty yhteistyössä Reaktorin ja Futuricen kanssa. 

ToinenPHD:n Insight Marketing Science -liiketoiminnan johtaja, Jarmo Lipiäinen, kertoo että tulokset ovat jo nyt lupaavia. 

”Myynnin mallinnuspalveluiden kehittämisen myötä pystymme myös automatisoimaan merkittävän osan markkinointitoimenpiteiden jalkautuksesta ja näin nopeutamme markkinoinnin reagoimiskykyä. Nyt tuomme markkinoijille välineet, jolla markkinoinnista voidaan luoda aito kilpailuetu, joka vielä kaiken lisäksi kehittyy koneoppivien mallien myötä jatkuvasti ”, kertoo Lipiäinen. 

Lipiäisen mukaan myynnin mallinnus on omiaan erityisesti silloin, kun mainonnassa käytetään useita kanavia ja halutaan tarkemmin määritellä, kuinka paljon myyntiä kukin online- ja offline-mediainvestointi tuottaa. Kiinnostavaa useille organisaatioille, kuten Power, on myös esimerkiksi markkinoinnin halo-efektin konkretisointi eli kuinka paljon tuotteen A markkinointi nostaa tuotteen B myyntiä.

 ”Myynnin mallinnus on ohjannut Kian markkinointia tuloksellisesti 2020 ja 2021. Olemme selkeästi pystyneet kasvattamaan markkinaosuutta, volyymiä ja liikevaihtoa olemalla yksi autoalan tehokkaimpia markkinoijia” kuvailee Rami Kittilä,  Astara Finlandin  Brand Director

Koneoppimisen avulla voidaan luoda tarkempia myynnin ennusteita ja arvioida, miten euromääräiset tai sisällölliset muutokset markkinoinnissa vaikuttavat liikevaihtoon. 

”Koneoppiva alusta mahdollistaa toteutuneiden kampanjoiden tulosten hyödyntämisen aivan uudella tavalla. Yhdistettynä omaan arvopohjaiseen segmentointimalliimme uskomme tämän tuovan uutta kilpailuetua liiketoimintaamme”, kuvailee Minna Cousins, Director of Business Operations, Vaasan Oy.

Lipiäinen arvioi, että myynnin mallinnus tehostaa markkinoinnin tuottavuutta yrityksissä vähintään 20 prosenttia. 

“Ilman moderneja työkaluja markkinoinnin investointeja voi olla vaikea perustella ja ne jäävät helposti irrallisiksi myynnistä. Nyt markkinoinnin tavoitteet saada kiinteämmin osaksi myyntiä ja liiketoiminnan kehitystä.” 

Koneoppiva alusta mahdollistaa toteutuneiden kampanjoiden tulosten hyödyntämisen aivan uudella tavalla. Yhdistettynä omaan arvopohjaiseen segmentointimalliimme uskomme tämän tuovan uutta kilpailuetua liiketoimintaamme

Minna Cousins, Director of Business Operations, Vaasan Oy

Myynnin mallinnuksella selvitetään: 
  • Kuinka paljon myyntiä kukin online- ja offline-mediainvestointi tuottaa?
  • Mitkä kanavat/media-mix toimii parhaiten inkrementaalisessa myynnissä?
  • Mitkä mainokset ja sisällöt toimivat parhaiten inkrementaalisessa myynnissä?
  • Mitä tapahtuu myynnille, jos leikkaamme markkinointibudjettia 15 %? Entä jos korotamme sitä 12 %?
  • Miten markkinointibudjettini pitäisi jakaa?
  • Mikä on optimaalinen investointitaso eri medioille?
  • Kuinka saada lisää myyntiä samalla markkinointibudjetilla?
  • Mikä on myynnin perustasoni?
  • Millä medioilla on eniten synergiaetuja?
  • Markkinoinnin halo-efekti, kuinka paljon tuotteen A markkinointi nostaa tuotteen B myyntiä

Contact

The secret of getting ahead is getting started

Lintulahdenkatu 3,
00530 HELSINKI,
FINLAND
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick