Dat je geen 30” nodig hebt om een impactvolle TV campagne neer te zetten, wisten we natuurlijk al. Zie bijvoorbeeld deze sterke billboard campagne van Dropshot uit 2014. Maar ook met online video kun je een krachtige campagne neerzetten door middel van 6” BumperAds. Door YouTube geintroduceerd in 2016, nu ook mogelijk op RTL.

Een aantal tips om bij een korte video in gedachten te houden zijn:

  • Hou het kort maar krachtig, probeer niet te veel te vertellen. Een kijker is over het algemeen niet geïnteresseerd in je boodschap en heeft een korte aandachtsspanne. Focus op één boodschap en geef de kijker de tijd om dit te verwerken.
  • Maak het liefst meerdere versies. Zo kun je meerdere boodschappen belichten, kun je iemand vaker benaderen met minder kans op irritatie. Zorg voor een rode draad in je verhaallijn, zodat duidelijk is dat het om het zelfde merk gaat.
  • Val op! We zeiden het al, een kijker is over het algemeen niet geïnteresseerd in je boodschap. Stand out from the crowd!
  • Humor werkt. Uit onderzoek blijkt dat commercials die vrolijke emoties opwerken effectiever zijn dan andere commercials.

Steeds meer adverteerders ontdekken de kracht van “keeping it short and simple”. Lees ook dit :

http://bit.ly/2oSz4rs

Kijk hier voor een aantal voorbeelden van BumperAds.