Locations
PHD Media Denmark > News > En hjælpende hånd til de regionale mediehuse
April 2 2020

En hjælpende hånd til de regionale mediehuse

News

Som tidligere omtalt i artiklen COVID-19 udfordrer de regionale mediehuse maksimalt”  truer COVID-19 desværre med at trække gulvtæppet væk under mange af de regionale og lokale mediehuse, som i forvejen er udfordret på økonomien. Noget som, skulle det ske, vil skade det lokale nærings- og foreningsliv, hvis det lokale talerør forsvinder. Som understregning af alvoren har flere af de lokale og regionale mediehuse på tværs af hele landet indenfor de seneste dage bekendtgjort fyringsrunder, hjemsendelser og en generel neddrosling af aktiviteterne på grund af COVID-19 og den manglende annonceomsætning under krisen. Senest North Media, der har sat Helsingør Dagblad til salg, da man ikke længere tror på økonomien i dagbladet. 

Som tidligere beskrevet er det en meget alvorlig situation for de lokale talerør, der som oftest hovedsageligt er finansieret af annoncer fra det lokale næringsliv. Hvis de mindre mediehuse hjælpes på vej, vil resultatet være lukninger af det lokale talerør til skade for det lokale nærings- og foreningsliv for slet ikke at tale om demokratiet i det hele taget og de mange arbejdspladser, der vil gå tabt. 

Det er derfor glædeligt, at Kulturminister Joy Mogensen netop har bekendtgjort, at hun er klar med en hjælpepakke til 180 millioner, som skal afhjælpe den tabte annonceomsætning. Mens mange af de større medier nok skal klare sig gennem COVID-19 er det af afgørende betydning, at de regionale og lokale mediehuse får en hjælpende hånd gennem sundhedskrisen.  

Det er ligeledes glædeligt at se de mange annoncører, som over den seneste uge har støttet op om de regionale og lokale mediehuse med sympatitilkendegivelser og ikke mindst sympatiindrykninger, for til syvende og sidst er det annonceringen, der skal holde mediehusene i live på den lange bane. 

Vi glæder os til at følge udviklingen over de kommende dage og uger og ikke mindst udmøntningen af den nye hjælpepakke fra regeringen.   

 

      

 

 

 

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick