Locations
PHD Media Denmark > News > Covid-19 og Gratis Google Shopping ”annoncer” – Hvad er op og ned?
May 5 2020

Covid-19 og Gratis Google Shopping ”annoncer” – Hvad er op og ned?

News Uncategorized

Under Covid-19 har Google fremskyndet et initiativ med at gøre en stor del af Google Shopping gratis for annoncørerne. Initiativet bliver i skrivende stund udrullet i USA, med forventning om at Europa følger trop sidst på året. Læs vores bud på hvorfor Google gør det og hvilke tiltag du kan tage, for at forberede dig på den nye virkelighed.

Hvad er ændret?
Kigger man i Shopping fanen på Google, så vil alle resultater i Danmark udelukkende være betalte. Her ses et aktuelt screen-dump fra Google Shopping i Danmark.

 

På næste billede ses de nye søgeresultater i USA under Google Shopping fanen. Google lader nu annoncørerne få gratis placeringer og har reserveret plads til de gratis annoncer.

 

Her ses et eksempel på mobil.

Hvorfor udbyder Google placeringerne gratis?
Amazon har længe presset Google, specielt i USA, hvor størstedelen af produkt-relaterede søgninger nu starter på Amazon i stedet for Google. Ved at sænke indgangsbarrieren for virksomhederne til Google Shopping, så har Google mulighed for at forbedre brugeroplevelsen da udvalget vil blive bredere og dybere i takt med, at flere annoncører tilslutter sig platformen.  

En central del af en markedsplads er, at man kan finde det rette produkt, til den rette pris. Specielt prisen har været en vigtig faktor. Tidligere på året lancerede Google Product Price Benchmarks, som giver mulighed for at se hvordan ens egen produktpris ligger sammenlignet med konkurrenternes. Dette benchmark er dog baseret på priser fra de konkurrenter som aktivt har valgt at betale for at deltage i auktionen. Det giver med andre ord ikke et 100% retvisende billede.

Ved at lade samtlige annoncører deltage gratis, øger de datamængden for priser betydeligt. Det betyder at prisbenchmarket bliver langt mere validt, hvilket er til gavn for alle aktører. Google får en bedre sammenligninstjeneste. Annoncører får et mere præcist benchmark og forbrugeren får en bedre pris og et bredere udvalg.

 

Hvordan forbereder jeg mig som annoncør?

Få styr på kvaliteten af dine feeds og lav structured data markup på dine produktsider

Historisk har en central del af optimeringen på Google Shopping ligget i produktfeedet, og det kommer til at fortsætte. Din virksomhed skal derfor sikre sig, at produktdata såsom titler, beskrivelser, billeder og varelager mv. er korrekt opdaterede.

Derudover skal din virksomhed sikre Sig, at der er lavet markup på produktsiderne således at Google kan validere at den data der sendes via feedet stemmer overens med det som brugeren mødes af på produktsiden. Hos Resolution oplever vi ofte, at virksomheders feeds ikke opdaterer med samme frekvens som de opdaterer varelager, priser mv. på deres website, hvilket i sidste konsekvens betyder, at produkterne ikke kan rangere. Hvis du har markup på de mest centrale atributter, så kan Google automatisk opdatere denne data direkte fra din produktside.

Samtidig får du en langt mere fremtidssikret løsning ved at få styr på din markup allerede nu, da Google løbende udvider listen med produkt-atributter, som understøttes via schema.org. Det indikerer, at Google stille og roligt bevæger sig væk fra feeds og går over til en direkte crawl af dit website, når de skal finde de produkter, din virksomhed vil annoncere for.

Juster dine priser
I takt med en forventet stigning i antallet af annoncører på Google Shopping, så vil der blive skabt et langt mere transparent marked, hvor det bliver nemt for forbrugeren at sammenligne priser fra et bredt udvalg af annoncører.  

Derfor bliver priskonkurrencedygtighed afgørende for din virksomheds performance på markedspladsen. Det er derfor vigtigt, at du kan monitorere dine konkurrenters priser i realtid og justere dine priser, så du er attraktiv i markedet. Tidligere analyser har vist, at prisen har meget stor indflydelse på, hvor mange visninger dit produkt kan opnå på Google Shopping.

Optimer på profit og ekskluder urentable produkter
I takt med at priserne bør justeres på produkterne, så vil meget af indtjeningen fra produktsalg blive reduceret. Det er derfor vigtigt, at din virksomhed kan måle på indtjeningen for salget. Mange annoncører optimerer udelukkende på omsætningen, hvilket næppe er en god forretning. Særligt ikke i et marked med stadig større transparens.

Hvis betalte produkter udelukkende driver salg med lav indtjening og ikke giver positiv ROI, så kan det give mening at ekskludere dem fra den betalte annoncering. Profitoptimering giver dig en langt bedre forudsætning for at optimere din annoncering rentabelt.

 

Brug for hjælp?
Covid-19 er en kærkommen lejlighed til at få kigget dit digitale maskinrum igennem. Vil du være sikker på, at dine produkter er klar til de nye gratis placeringer? Så tag fat i din lokale PHD kontakt eller send os en mail på [email protected] og hør nærmere om mulighed for en auditering af jeres produktfeeds.

 

 

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings