Locations
PHD Media Denmark > News > Digital performanceoptimering i detailhandlen
June 25 2019

Digital performanceoptimering i detailhandlen

News

Danskernes forbrug i netbutikker er fra 2016 til 2018 steget med 28%, og næsten halvdelen af forbrugerne handler online mere end 7 gange om måneden. Internethandlen er støt stigende, men på trods af dette ligger 2/3 af danskernes forbrug stadig i de fysiske butikker.

Derfor er det vigtigt at optimere de digitale aktiviteter mod effektivt at drive salg i fysiske butikker. Digitale annoncer i en lokal kontekst kan understøtte den fysiske forretning, og med den rette optimering kan de forbedre performance og skabe trafik til de fysiske butikker. I nedenstående gennemgår vi et par af de mest effektive greb til lokal digital annoncering.

Lokalisering på Paid Search

Ved Online-2-offline (O2O) rykker fokus fra at skabe online konverteringer til i stedet at drive kunder til de fysiske butikker. Arbejdes der med en O2O-tilgang, kræves der derfor et opgør med traditionelle digitale målsætninger, som time on site, online konverteringer og kliks, for i stedet at arbejde med Store Visits.

Når en bruger klikker på en annonce og efterfølgende besøger annoncørens fysiske butik, da rapporteres et butiksbesøg i Google Ads – altså et Store Visit. Ved hjælp af GPS-lokationer, Wi-Fi signaler, besøgsadfærd, algoritmer og meget mere er Google i stand til at måle et besøg i butikken med 99% sikkerhed, og på denne måde er det muligt at optimere annoncer på baggrund af de fysiske butiksbesøg. Ved samtidig at inddrage lokal kontekst i annoncerne er der altså rig mulighed for at arbejde med en O2O-tilgang på Paid Search.

Med Store Visits implementeret på sin Google Ads konto skabes også muligheden for at få en bedre forståelse af kunderejsen. Forskellige produktkategorier kan performe forskelligt online og offline, og ved at granske data kan man få en forståelse for kunderejserne på tværs af forskellige produktkategorier. Måske er nogle produktkategorier bedre til at drive fysiske butiksbesøg, mens andre generelt er bedre til at skabe online konverteringer.

Muligheder for lokalisering på Paid Search er bl.a.:

 • Klassiske adresseudvidelser, der hjælper brugeren til at finde vej til butikken
 • Budjustering på baggrund af Store Visits
 • Budjustering på baggrund af afstand til butik
 • Local inventory Ads, der viser produkter fra lokale butikker side om side med Google shopping annoncer.

Google My Business

Andelen af no-click søgninger på Google er steget de sidste par år. No-click søgninger er de søgninger, hvor brugeren hverken klikker på et organisk eller betalt søgeresultat, men blot finder svaret på resultatsiden. I 2018 udgjorde disse 31,5% af søgningerne på desktop og 54% af søgningerne på mobilen. Denne udvikling pointerer vigtigheden af at kunne levere den perfekte information allerede i søgeresultaterne.

Med Google My Business kan du øge muligheden for at blive fundet af kunderne i alle Google services, og jo mere du udfylder, des større er chancen for, at du opleves som relevant – både af Google og brugeren.

Nedenstående er blot få af de mange elementer Google My Business tilbyder, som har en positiv indvirkning på synligheden i lokale søgninger:

 • Opdaterede åbningstider, telefonnummer og adresser
 • Korrekte kategoriseringer
 • Brug af Product Collections
 • Direkte URLs til service tjenester
 • Google My Business posts
 • Google My Business questions

Localized Facebook Advertising

Også på Facebook er det muligt at arbejde med lokaliserede annoncer, hvor hovedfokus er at drive butiksbesøg. Lokalt tilpasset indhold på Facebook vil øge relevansen og dermed også din performance, da Facebooks vurdering af dit kreativs relevans i sidste ende afgørende for din indkøbsperformance.

Mulighederne for at skabe lokal forankring og relevans i Facebook Ads er blandt flere:

 • Lokationer på de enkelte butikkers Facebook sider med opdaterede informationer om åbningstider
 • Store Traffic Ad Objective: Dynamiske og lokaliserede annoncer, hvor indholdet er tilpasset den butikslokation, som brugeren befinder sig tættest på.
 • Automatiserede lokaliserede annoncer med automatisk oprettede annoncer på baggrund af et feed.

Vil du have et best practice audit af din search eller social tilgang for at sikre, at din virksomhed er lokalt synlig, eller blot høre mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at optimere den digitale annoncering, så er du velkommen til at kontakte os på infoDK@phdmedia.com.

 

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings