Locations
PHD Media Denmark > News > Facebook skærper kravene til politiske reklamer
April 4 2019

Facebook skærper kravene til politiske reklamer

News

For at øge gennemsigtigheden i politiske reklamer forud for Europa Parlamentsvalget d. 26. maj og det kommende folketingsvalg, begynder Facebook fra midten af april at blokere reklamer fra annoncører, der ikke lever op til de nye krav.

De nye krav til transparens betyder, at alle annoncører, der afvikler annoncer med politisk indhold skal godkendes af Facebook. En af årsagerne til det nye tiltag er en interesse fra fremmede magter i at blande sig i valget, og de nye krav er dermed medvirkende til at skabe en barriere, der forhåbentlig vil hindre uhensigtsmæssig indblanding. Facebooks formål er nemlig at sikre integritet og gennemsigtighed i valget, og alle reklamer, der er relateret til politik eller politiske temaer på Facebook eller Instagram, skal dermed være tydeligt mærket. En mærkning indbefatter, at det klart fremgår øverst i annoncen, hvem der har betalt for reklamen.

De nye regler er også gældende for reklamer med politiske temaer såsom immigration, politiske værdier og økonomi, og de omfatter dermed ikke kun politiske partier og kandidater.

For at imødekomme de nye krav, skal der igangsættes en autoriseringsproces, som verificerer de forskellige brugere og kampagner, idet reklamer der ikke er korrekt registeret vil blive blokeret. Derudover har Facebook også bygget et reklamebibliotek, som vil samle alle de kampagner, der har kørt med et politisk budskab. Her kan man blandt andet finde en rapport, hvor man præcist kan se hvor mange penge, der er brugt på den specifikke annonce samt demografisk information over, hvem der har set den.

Hvis du har spørgsmål eller gerne vil høre nærmere om hvad det betyder for dig som annoncør, er du velkommen til at tage fat i din daglige kontaktperson på PHD eller sende os en mail på infodk@phdmedia.com

 

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings