Locations
PHD Media Denmark > News > Fortsat attraktiv prissætning i mediemarkedet 
May 11 2020

Fortsat attraktiv prissætning i mediemarkedet 

News

Alt imens det danske samfund genåbnes og ’new normal’ indfinder sig post COVID-19er det fortsat muligt for annoncørerne at opnå særdeles attraktive mediepriser på tværs af stort set alle medier og platforme. Det er stadig muligt at opnå høj effekt af sin annoncering til meget billigere pris. Det er gældende, hvad enten der er tale om off– eller onlinemedier, og hvad enten budskabet er taktisk eller branding 

Vi er i daglig dialog med medierne for i fællesskab med dem for at sikre vores annoncører de bedste priser og betingelser her og nu såvel som en sikker og effektfuld tilbagevenden til annoncemarkedet hen over foråret og sommeren. Efterdønningerne af COVID-19 vil være mærkbare en rum tid endnu, og derfor har vi fokus på langsigtede løsninger til gavn for alle involverede parter, som både nu og på længere sigt kan skabe størst mulig effekt af de investerede annoncekroner.  

 

Prisfald på de reservationsbaserede indkøb
Der er generelle reduktioner i priserne på tv, radio, print, outdoor og direkte digitale indrykninger frem til og med foreløbigt juli måned. I nogle tilfælde ser vi op til 50% lavere priser, hvad enten det er på toppen af en årsaftale eller ad hoc forhandletDe største rabatter vil kunne opnås for de annoncører, som er villige til at binde omsætning hen over sommeren. 

Selvom vi ser en begyndende afmatning i det voldsomme medieforbrugdanskerne har haft de seneste 6-8 uger, er medieforbruget altså fortsat højt i forhold til normalen og i forhold til efterspørgslenHøjt medieforbrug kombineret med attraktive mediepriser betyder, at vi skal mange år tilbage, før medieeffekten målt som pris per dækningspoint har været købt billigere end i disse tiderOmstændigheder som alt andet lige bør gøre det mere attraktivt at annoncere på trods af COVID-19. 

 

Prisfald på de auktionsbaserede indkøb
Udviklingen med attraktive priser gør sig ligeledes fortsat gældende på Programmatic og biddable platforme, såsom Facebook, hvor et stigende udbud kombineret med en fortsat lavere efterspørgsel har resulteret i prisfald på typisk 20-40% afhængig af platform og indkøbsmetode. Selvom vi over de kommende måneder forventer stigende efterspørgsel på disse platforme og indkøbsmetoder, er det vores vurdering, at vi en rum tid endnu vil være vidner til en attraktiv prissætning på Programmatic og Biddable, og derfor vil se en øget effekt per investeret krone sammenlignet med tiden før COVID-19. 

Er du i tvivl om dine muligheder, og hvordan din virksomhed på bedst muligt vis kan udnytte den aktuelle situation i mediemarkedet til at skabe størst mulig effekt af netop din annoncering og få genstartet forretningen efter COVID-19er du  mere end velkommen til at række ud til din daglige PHD kontakt og drøfte mulighederne.   

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings