Locations
PHD Media Denmark > News > Google er kommet med udmelding omkring app privatlivsindstillinger
May 20 2021

Google er kommet med udmelding omkring app privatlivsindstillinger

News

I kølvandet på Apples udrulning af iOS 14.5 og lanceringen af ATT (App Tracking Transparency) meldte Google i den forgange uge for første gang ud omkring deres tilgang til håndtering af brugernes privatliv i apps dvs. på Android enhederne og i Google Play.

 

Googles udmelding er ganske vist endnu ikke så detaljeret, men det tyder umiddelbart på, at Google vil være mindre stramme og at brugen af mobilidentifikatorer ikke forudsætter et aktivt samtykke. Til gengæld skal apps vise, hvilken information, der spores gennem appen, og samtidig give brugeren mulighed for at fravælge den sporing, hvis oplysningerne ikke er kritiske for appfunktionalitet.

Det forventes, at de nye privatlivstiltag fra Google rulles ud i løbet af 2022. Nedenfor ses den forventede tidslinje for udrulningen hos Google.

 

 

Efter Apples lancering af ATT (App Tracking Transparency) viser de første resultater indikationer på en stigning i annonceinvesteringer på android platformene. Jævnfør Appsflyer er der sket en stigning på 11% i annonceinvesteringerne på Android-enheder siden lanceringen af ATT via iOS 14.5 den 26. april. Dette skift mod Android kan der være en række årsager til, som alle er forbundet med iOS 14.5-opdateringen.

For det første kan annoncører vælge at omallokere sine mediainvesteringer til fordel for Android-enheder med henblik på at kunne bevare muligheden for at optimere med brug af mobile ID’er.

For det andet kan det også være en mere midlertidig forskydning af investeringerne på grund af, at annoncører endnu ikke har en opdateret SDK og/eller en ATT-prompt, som kræves for at kunne anvende SKAdnetwork (Apples nye måling til brugere der ikke samtykker).

Den noget mere lempelige tilgang fra Google må alt andet lige forventes at være til fordel for annonceringen i Android økosystemet.

 

 

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings