PHD var det mediebureau med flest nomineringer ved årets Rambuk Awards 2018, som blev fejret torsdag aften. I et stort felt af case-indstillinger, havde PHD tre forskellige kampagner med for hhv. Tuborg, Carlsberg 1883 og Kræftens Bekæmpelse nomineret i hele seks ud af de otte kategorier. Kampagnen ”Help a Dane” fra Kræftens Bekæmpelse, blev udråbt som vinder af Content Activation prisen i en stærk kategori med flere rigtig dygtigt eksekverede kampagner.

Content Activation kategorien bliver, ifølge Rambukjuryen, givet til det bureau, der bedst har formået at aktivere indhold på tværs af valgte medieplatforme i forbindelse med den konkrete kampagne. Både antallet af involverede, men også dybden er involvering, ligger til grund for vurderingen, og netop både antal af folk som involverede sig i Help a Dane kampagnen samt deres store bidrag til kampagnens endelige indhold var en vigtig del af PHDs kampagneplanlægning.

Help a Dane kampagnens eksekvering

Help a Dane kampagnen havde til formål at minde danskerne om at huske at beskytte sig i solen på deres sommerferie. Strategien var udformet, så kampagnen i den indledende fase skulle sende en appel om hjælp fra lokale til at passe på danskerne og vores soldyrkning på foretrukne feriedestinationer i hele verden. Formålet var at skabe PR og rekruttere de lokale på feriedestinationerne til at involvere sig. Hvis vi kunne skabe international opmærksomhed om kampagnen i udlandet, var vores forhåbning, at danske medier ville bringe historien tilbage til DK, og det skete i meget høj grad!

PR-materialet fra udlandet dannede grundlag for kampagneindholdet i den anden kampagnedel målrettet danskerne. Danskerne skulle fornemme, at der var skabt en international bevægelse, som stod klar til at hjælpe, hvis de glemte solbeskyttelse på ferien. Fokus i mediestrategien var at være så relevant som mulig i vores eksponering og at ramme danskerne umiddelbart inden, de skulle på ferie og samtidig også under deres ferie i udlandet. Således blev det kampagneindhold, som blev genereret i første del af kampagnen i udlandet, aktiveret i anden kampagnedel både i Danmark og på danske feriedestinationer i udlandet. Det resulterede blandt andet i at hele 51% af de 25-55-årige havde kendskab til kampagnen efterfølgende, og 63% af dem oplyser, at kampagnen har fået dem til at huske at beskytte sig i solen på deres sommerferie.

Udover selve content activation Rambuk-prisen for kampagnen er dette i sig selv et resultat, som PHD som strategiske medierådgivere er stolte af at have bidraget til at skabe.