Locations
PHD Media Denmark > News > Sådan påvirker Coronavirus Local Search
April 20 2020

Sådan påvirker Coronavirus Local Search

News Uncategorized

Coronavirus påvirker måden, vi søger og påvirker i høj grad også hvordan, vi interagerer med lokale virksomheder og butikker. Lokale søgninger ændrer sig fra at være målrettet offline konverteringer til at rette sig mod muligheden for at konvertere online.

Alle virksomheder og butikker er påvirket. Langt de fleste i negativ grad, mens enkelte virksomheder oplever øget efterspørgsel. Det gælder naturligvis dagligvarehandlen online, og virksomheder der sælger ting til hjemmet eller haven, fx byggemarkeder.

Med ændrede åbningstider, lokale forbehold og justerede muligheder for fx udbringning har local search location management aldrig været vigtigere. Vi ser væsentlig øget efterspørgsel efter local search håndtering og optimering, og ligeledes generelt større fokus på SEO i det hele taget.

Kigger vi på brugernes adfærd og interaktion med fysiske butikker via søgemaskinerne, er der tydeligt sket en ændring fra offline fokus til online fokus. Generelt er antallet af interaktioner faldet drastisk fra dagen efter Statsministeren lukkede Danmark ned. Det gælder både søgninger efter butikker og heraf også antallet af visninger af de butikker. Det faldende antal søgninger og visninger fører naturligvis også til faldende interaktioner med butikkerne.  

Nedenstående data er baseret på mere end 10.000 lokationer på tværs af brancher, produkter og virksomhedstyper.

 

Antallet af visninger af butikkerne er ligeledes faldet drastisk efter den 11. marts og er først begyndt at stige en smule igen ved indgangen til påskeugen.  Visninger på Maps er faldet med over 60% i perioden og det på trods af, at visninger på Search er nogenlunde stabilt.  

 

Der har været en faldende tendens i antallet af telefonopkald via lokale søgninger i søgemaskinerne, og helt som ventet betyder hjemmekarantænen, at antallet af forespørgsler på rutevejledninger er mere end halveret. Vi besøger ikke butikkerne som normalt, men fanger butikkerne i langt højere grad online. Antallet af website besøg er tilsvarende også mere end fordoblet.  

 

Google måler om vi holder afstand
For at hjælpe de lokale sundhedsmyndigheders kamp mod Coronavirussen har Google udarbejdet en analyse af ændringerne i vores mobilitet på tværs af 131 lande. Med den analyse kan myndighederne vurdere, om vi opholder os de steder, hvor vi kan holde afstand til hinanden. Analysen er baseret på lokationsdata fra vores mobiler. 

Ikke overraskende viser analysen, at vi har skiftet radikalt adfærd og er langt mindre mobile under nedlukningen af Danmark. Vi opholder os mere derhjemme, men der, hvor vi ser den største udvikling, er i brugen af vores parker. Med nedlukningen af fitnesscentre og de mange timer sammen med familien inden for hjemmets fire vægge er parkerne blevet vores nye frirum. Men husk også at holde afstand der.
Du kan læse mere om analysen af adfærden i Danmark her. 

 

Google My Business (GMB)
Google lukkede tidligt ned for mange af funktionerne i Google My Business, og Google har ligeledes meldt ud, at man må forvente ekstra responstid i øjeblikket.  

Det skyldes ganske givet den enorme mængde af information, der skal justeres og ændres i øjeblikket. Det påvirker også de location management værktøjer, der benyttes til at opdatere information.  

Anmeldelser, Posts, Q&AsDescriptions og fotos er nogle af de funktioner, som enten generelt ikke virker i øjeblikket eller helt er fjernet fra Google My Business interfacet. Dog ser det ud til, at der så småt åbnes op for tilføjelser af anmeldelser igen.  

Funktionen, hvor brugerne kan stille spørgsmål direkte til virksomheden i søgeresultater (GMB Q&As), er helt fjernet fra søgemaskinen. Der er endnu ingen melding om, hvornår den funktion bliver tilgængelig igen. 

Der er nye service URLs muligheder i GMB direkte fra interfacet, hvorfra virksomheder inden for sundhedspleje kan tilføje links til Covid-19 information for den specifikke sundhedsudbyder samt tilpasse og informere om specifikke ydelser relateret til den pågældende plejeform – fx videokonsultation.  

Google har åbnet for restriktionen på GMB API’et, der tidligere kun har tilladt at foretage GMB Post til maksimalt 10 lokationer. Så længe man poster nyheder eller information om Covid-19, har alle mulighed for at poste. Det gælder også virksomhedskæder med mere end 10 lokationer.  

Google har rullet en ny funktion ud på tværs af alle lokationer, hvor det kan angives, at butikken er midlertidigt lukket. Når ”mark as temporarily closed” er benyttet, vil det fremkomme direkte i Google My Business.  

Bemærk her at hvis du benytter funktionen, fjerner du også en række funktioner i Google My Business – og ligeledes vil din butik eller virksomhed blive fjernet i generelle generiske søgninger. Eftersom din butik ikke holder åbent, er det heller ikke et relevant resultat, og derfor vises den ikke. Du bør derfor i stedet benytte midlertidige åbningstider eller særlige åbningstider til at angive butikkers åbningstid. Google har anerkendt, at ”temporarily closed” påvirkede rankings tidligere, men der er foretaget justeringer der skulle sikre, at virksomheder der benytter midlertidigt lukket ikke bliver påvirket negativt i rangeringen.  

Bemærk at de forskellige lokale directories, Google, Facebook og fx Apple Maps, alle bruger forskellige formater i forhold til åbningstider, og du derfor er nødsaget til at rette åbningstider i det format platformen kræver det. 

Google opdaterer løbende hvad der er i fokus og hvad der nedprioriteres her 

 

Anbefalinger til Local Search i karantænetiden
Hold dine potentielle kunder opdaterede omkring dine butikker i forhold til information, åbningstider og eventuelt udsving i produkter og services. Det er oplagt at benytte posts til at kommunikere specielle tilbud og udbud i karantænetiden. Det gælder især, hvis du ønsker at kommunikere information om Covid-19. Samme information er også oplagt at tilføje til virksomhedens beskrivelse via eks. GMB. Her kan du uddybe, hvilke dele af virksomheden der er ramt, og hvordan du håndterer ændringerne. Hvis du er en servicevirksomhed, kan du ved hjælp af attributter markere hvilke ydelser, der er påvirket.  

Hvis du har mange butikker, er det netop oplagt at kigge på et location management tool. Derved kan du få opdateret information ud til mange butikker på tværs af platforme på forholdsvis kort tid. Et location management tool kan ligeledes hurtigt få opdateret al information, så snart karantænetiden er ovre.  

Vores adfærd har ændret sig, og således bør du også ændre adfærd i forhold til kommunikationen lokalt. Der kan komme pludselig efterspørgsel efter specifikke produkter, og efterspørgslen efter nogle services kan ændres. Det er selvsagt enormt vigtigt, at de informationer også kommunikeres lokalt. Her er det essentielt, at dine kunder kan finde den information online og få information specifikt fra den butik, der er tættest på dem. Det er tilmed vigtigt, at kunderne kan finde information om din butik på kundernes foretrukne platform – og derfor skal de lokale informationer holdes konstant opdateret. Det gælder ikke kun på Google, men også alle andre platforme der indeholder lokal information. 

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick