Locations
PHD Media Denmark > News > Tre tendenser inden for Search, du skal holde øje med i 2019
February 8 2019

Tre tendenser inden for Search, du skal holde øje med i 2019

Digital News

Et nyt år er begyndt, og i den forbindelse har vores kollegaer fra Resolution, Jesper Andersen, Nicolai Hjermind Hjelmager og Jill Ertner, samlet nogle af de største tendenser, der i vores optik vil spille en afgørende rolle for arbejdet med Search i 2019. Blandt disse tendenser har vi udvalgt tre af de mest spændende til denne artikel.

  1. Amazon kommer til Norden

Nu kan det snart ikke vare længe, inden Amazon kommer til Norden, og hvis du har produkter, der egner sig til Amazon, er det en vigtig kanal at forberede sig på allerede nu. Det gælder uanset, om du ønsker at bruge Amazon som salgskanal eller kun som annonceplatform.

Optimering til Amazon vil ikke være meget anderledes end optimering til Google. Amazons algoritme er dog ikke den samme som Googles, der er en smule mere raffineret. Det handler dog stadigvæk om, at teksten skal være så præcis og relevant for produktet som muligt.

På Amazon er forbrugeren meget tæt på et køb, så der bliver i langt højere grad foretaget produktspecifikke søgninger. Produkttitler skal derfor være optimeret, så de er korte og præcise, og der er, ligesom ved søgeoptimering til Google, krav til længde af titel mv. Derudover er der mulighed for at tilføje keywords til din annonce. På den måde kan du specificere detaljer om dit produkt og derved øge sandsynligheden for, at du bliver synlig på long tail-søgninger.

Billeder på Amazon er, som på Google Shopping, vigtige. Det er nødvendigt at have billeder, der viser produktet fra alle vinkler og nærbilleder af vigtige detaljer for at give forbrugeren den bedst mulige oplevelse af dit produkt.

  1. Voice Search

2019 bliver et år med Voice Search. Denne spændende og lidt ukendte teknologi på det danske marked vil give flere annoncører et nyt strategisk område at overveje. Især når det område sammenlignes med de mere traditionelle digitale annonceringskanaler og markedspladser.

Den 24. oktober 2018 blev Google Home og Google Home Mini lanceret på dansk. Den teknologi, som kan bruges til at lette danskernes hverdag, har et stort potentiale til at blive en integreret del af mange danske hjem. Hvis det sker, hvordan vil annoncører så gribe teknologien an og kapitalisere på de nye muligheder som Voice Search bringer med sig? Vi taler om en ny digital mediekanal, hvor annoncører får mulighed for at komme endnu tættere på loyale og potentielle nye kunder.

Lokale søgeresultater har præget søgeresultaterne i 2018 på mobile enheder. Vil Voice Search bidrage til et endnu større fokus på lokale forespørgsler? Og hvorledes optimeres der imod Voice Search? Organisk optimering vil spille en markant rolle. Det skyldes, at algoritmerne i Google Home og Amazon Echo fremadrettet vil levere svar på mange tusinde forespørgsler fra danskerne i 2019.

Optimeringen i Voice Search bliver et fokusområde, men Voice Search er stadig i sin spæde fase på den kommercielle annonceringsmæssige del. Tidligere på året oplevede en bruger en mulig annonce på sin Google Home-enhed, som proklamerede at Skønheden og Udyret gik i biografen. Det startede en såkaldt ”shitstorm” mod betalt annoncering via Voice Search. Google afviste senere, at lydfilen var en annonce, men i stedet en del af deres ”My Day feature”. Udfordringen med at kapitalisere på Voice Search er derfor stadig en væsentlig barriere og udfordring for virksomheder og annoncører.

  1. AI & Machine learning

Vi har ingen forventninger om, at Google nedtoner arbejdet med automatisering af Paid Search i 2019. 2018 bød på en lang række tiltag med overskrifterne; smartdynamic og responsive. Vi forventer at den trend fortsætter ind i 2019. Der er ingen tvivl om, at mange rutineprægede opgaver i det daglige search-arbejde vil blive forsimplet med hjælpen fra AI og machine learning. En hel central del af det vil selvfølgelig være budgivning, da det historisk har været en større udfordring for mindre erfarne annoncører. Aspekter såsom annonce-splittests, søgestrengsanalyser og budgetallokering mellem kampagner vil dog ligeledes blive forsimplet mere og mere.

Selvom det er fristende at hoppe hovedkulds ind i alle de automatiserede tiltag, som kommer fra Google, så kan det stadig være en fordel at forholde sig kritisk til, om det rent faktisk giver det ønskede forretningsmæssige opløft. V har testet Googles automatiserede budstrategier siden de kom frem. Der er ingen tvivl om, at Google har finpudset deres automatiserede strategier, og at de bliver bedre og bedre. I 2018 begyndte vi at se de første indikationer på, at automatiseret budgivning kan være en fordel i visse tilfælde. Vi har dog stadig, i langt de fleste tilfælde, set, at der er et stykke vej endnu, før de kan slå manuel budgivning.

 

Klik her for at læse den fulde artikel.

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings