Locations
PHD Media Denmark > News > Udvikling i flow-TV i kraft af COVID-19
March 18 2020

Udvikling i flow-TV i kraft af COVID-19

News

Danskernes tvvaner har ændret sig efter introduktionen af de nye retningslinjer fra regeringen, der betyder at folk i højere grad bliver inden døre. Grafen nedenfor viser udviklingen i den gennemsnitlige tv-sening pr. dag opdelt i de første elleve uger af 2020. Tallene er indhentet i den kommercielt interessante målgruppe personer 25-60 år, og der sammenlignes mellem 2020 og 2019. I den forgangne uge er tvseningen steget fra 83 minutter i gennemsnit pr. dag til hele 102 minutter. Det svarer til en stigning på mere end 22%. Normalt vil man i denne periode løbende se et fald i tv-seningen, når vejret bliver bedre, og danskerne kommer ud af deres vinterhi og skal fange de første forårssolstråler. Holdes dette op i mod 2019, er det en endnu mere bemærkelsesværdig ændring, da seningen altså normalt vil falde en smule i denne periode.

Kigger man nærmere på de enkelte kommercielle stationsgrupper, er det kun TV 2 gruppen, der har haft en større tv-sening end normalt. Helt præcist er der i gennemsnit set 19 minutter mere tv på TV 2 Gruppens kanaler pr. dag for uge 11 (fra 55 min. til 74 min.). Dette giver selvfølgelig rigtig god mening, da det er TV 2 gruppen, der viser nyheder, pressemøder og har kanalen TV 2 News.    

TV 2 News er derudover blevet gjort gratis tilgængeligt for en stor del af befolkningen, og det har medvirket til, at tv-seningen på kanalen på en enkelt uge er steget fra 7 til 16 minutter – en stigning på hele 128%.  

TV 2 News er ikke en del af et normal tv-indkøb, da disse indkøbes som separate TV 2 News pakker. Derfor er det for langt de fleste annoncører mindst lige så vigtigt at se, om de andre TV 2 stationer har oplevet samme seerfremgang. Kigger man i grafen forneden, fremgår det, at det foruden News er TV 2 hovedkanalen, der især driver den øgede tv-sening. Helt præcist er seningen på TV 2 steget fra 34 til 42 minutter i den forgangne uge.

Tilbage i den “normale” verden så vi en nedgang i de unges tv-forbrug. Det er derfor også interessant at se på, om det er hele Danmarks befolkning, der har ændret tv-vaner den seneste uge, eller om der er forskelle på tværs af målgrupper. Grafen nedenfor viser, at personer i alderen 15-30 år i den seneste uger har set 2 minutter mere flow-tv ,eller hvad der svarer til 6% mere. Mænd i alderen 25-60 år har derimod haft en stigning i antal sete minutter på 19% og kvinder 25-60 år hele 25%.  

Det er med andre ord markant flere i de lidt ældre målgrupper, som har set mere tv pr. dag i den forgangne uge, mens de unge ikke har ændret deres forbrug af flow-tv signifikant.

Hvad betyder det for mig som annoncør?
Hvis det fortsat er relevant, kan der være stor værdi at hente ved at annoncere på tv. Tv-stationernes, og i særdeleshed TV2’s, udbud af eksponeringer er vokset markant, fordi mange annoncører har rykket eller helt aflyst deres kampagner. Sidstnævnte gælder naturligvis også NENT og Discovery Networks, der ligeledes har oplevet mange kampagnerykninger. Derfor vil man på tværs af de kommercielle stationsgrupper med stor sandsynlighed opleve overleveringer af eksponeringer i den kommende periode.  For annoncører uden årsaftaler vil der derfor være gode muligheder for at forhandle attraktive priser og vilkår tæt på niveau med årsaftalekunder, og den vej igennem sikre adgang til en attraktiv kommunikationskanal med passer af potentiale til at sælge budskaber og produkter.

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick