Urat
Locations
PHD Media Finland > News > Korona mullistaa markkinoinnin – lue asiantuntijoiden vinkit
March 20 2020

Korona mullistaa markkinoinnin – lue asiantuntijoiden vinkit

News

Korona mullistaa markkinoinnin – lue asiantuntijoiden vinkit tästä kaikesta selviämiseen 

Ajat ovat nyt ankarat, mutta nyt meillä kellään ei ole mahdollisuutta jäädä voivottelemaan tilannetta. Toimittava on. Tässä ToinenPHD:n ammattilaisten näkemyksiä ja toimintavinkkejä koronan muuttamasta markkinoinnista Suomessa. Autamme luonnollisesti teitä kaikin mahdollisin keinoin ja sparraamme mielellämme kaikissa asioissa. 

 

Seitsemän suositusta markkinointiin juuri nyt  

1, Panosta digiin. Yritykset, joilla on heikko online-presenssi kärsivät eniten. Nyt on viimeinen hetki panostaa digitaaliseen asiakaskokemukseen ja digimarkkinointiin. 

 

2. Uusi mediasuunnitelmasi. Harkitse markkinointibudjetin uudelleen allokoimista niihin kanaviin, joiden kulutus kasvaa. Niitä ovat mm. televisio ja online. 

 

3. Tarkista viesti. Tuplatsekkaa viestisi ja kohdennuksen relevanttius kaikissa kanavissa. Ole valmis viestin nopeaan muuttamiseen. Ota käyttöön mainosten dynaamiset tuotantovälineet. Niitä kutsutaan myös feedipohjaisiksi työkaluiksi.  

 

4. Tiedolla johdettu skenaariosuunnittelu. Näkymä on nyt arvaamaton ja juuri siksi kannattaa rakentaa isoihin datamääriin pohjautuvia tulevaisuusmallinnoksia. Miten vaikkapa brändin tunnettuudelle tai myynnille käy, jos markkinointibudjettiamuutetaan tai mediavalikkoa muutetaan.   

 

5. Uudenlaiset sisällöt. Mieti voiko brändisi tuottaa jollakin uudella tavalla helpotusta ihmisten arkeen, tylsistymiseen, tuottavuuteen tai viihtymiseen. Mieti brändisi sosiaalista vastuuta. Tämä lähestyminen voi rakentaa brändipääomaasi merkittävästi.  

6. Älä leikkaa. Radikaalia markkinointibudjettien leikkaamista tulisi välttää, sillä tämän seurauksena markkinaosuudet saatetaan jakaa uusiksi, kun haastajabrändit hakevat vahvemmilla panostuksilla vaikuttavuutta juuri nyt. 

 

7. Jos kuitenkin leikkaatte, niin kiinnitäkää erityistä huomiota seuraaviin asioihin: 

 

  • Panosta jatkuvaan analytiikkaan ja mittaamiseen saadaksesi dataa perusteluidesi tueksi 
  • Panosta brändiin ja erityisesti yrityksesi vahvimpiin brändeihin, jolla voit vallata eniten markkinaosuutta 
  • Mieti hinnoittelua ja mahdollisuutta alennuksiin 
  • Kiinnitä huomiota asiakkaittesi kontekstuaalisiin haluihin ja tarpeisiin. 

 

Miten ToinenPHD voi auttaa tässä poikkeuksellisessa tilanteessa? 

 

  • Omnibus-tutkimus koronan vaikutuksista. Teemme kuluttajatutkimusta koronan vaikutuksista kuluttajakäyttäytymiseen. Toteutamme omnibus-tutkimuksen viikottain johon myös asiakkailla on mahdollisuus saada omat kysymykset mukaan.

 

  • Muut tutkimuspalvelut. Erilaiset pikaisellakin aikataululla toteutetut kuluttajakyselyt ja tutkimukset. 

 

  • Sivustokehityksen ja -analytiikan sekä asiakaskokemuksen palvelut. Voimme auttaa esimerkiksi sivustokehityksessä ja -analytiikassa, konversio-optimoinnissa ja asiakaskokemuksen kehittämisessä. 

 

  • Skenaariosuunnittelu. Investointisuosituksien tietopohja perustuu 3000:een toteutettuun mallinnukseen eri toimialoille EMEA-alueella. Budjetin määrittely tietyn tavoitteen saavuttamiseksi ottaa huomioon mm. yrityksen nykyisen markkina-aseman, toimialan, kohderyhmän ja myyntikatteen. Budjetin määrittelyssä otetaan huomioon brändin vahvistamisen ja liikevaihtotavoite. Toisena osana on kanavasuunnittelu, jonka avulla suunnitellaan optimaalista investointiallokaatiota monimediaympäristössä juuri tässä markkinatilanteessa. 

 

  • Markkinointi-investointien vaikutusten mittaaminen. Jatkuva brand tracking + mallinnus. 

 

  • Tuote- ja palvelukehityksen työpaja. Keräämme asiantuntijoistamme tiimin miettimään asiakkaan kanssa yhdessä uusia tapoja ja keinoja palvella asiakkaita paremmin ja helpottaa ihmisten arkea. 

 

 

Oli haasteesi sitten iso tai pieni, tai haluat muuten vaan vaihtaa kuulumisia, niin ole toki yhteydessä. Me olemme tällä (etänä toki) teidän markkinointihaasteiden ratkomista varten. 

Yhdessä me selvitään tästä,  

T: ToinenPHDn väki 

 

Related news

More news
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings