This site requires JavaScript enabled for a full experience.

Over ons

Finding A Better Way

Welkom bij PHD Nederland. Wij zijn onderdeel van een internationaal netwerk van bureaus voor communicatieplanning en media-inkoop. Wij hebben een focus op strategie en creativiteit en leveren innovatieve oplossingen die onze klanten helpt verdere groei te realiseren.

Anders denken over media zit in ons DNA. Door een cultuur van thought leadership, creativiteit en innovatie zijn we uitgegroeid van een vierkoppige challenger in Londen tot een wereldleider met ruim 4000 medewerkers in meer dan 80 landen.

Wij combineren het nieuwste inzicht in de branche met de beste creatieve ideeën om innovatieve planningen op te stellen en bekroond werk te maken voor enkele van de grootste adverteerders ter wereld.

Finding A Better Way is ons grondbeginsel en vat samen hoe we alles benaderen, van de briefing van een nieuwe klant tot onze manier van werken.

Onderdeel van een sterke familie

Als onderdeel van Omnicom Media Group (OMG) beschikken we over een ongeëvenaarde koopkracht en kunnen we voldoen aan de hoge inkoopeisen van de grootste adverteerders wereldwijd.

Wij hebben toegang tot de meest geavanceerde research en business intelligence-tools binnen de groep, waardoor we de allerbeste strategische deskundigheid kunnen bieden.

Door deze combinatie van koopkracht en uitstekende referenties op het gebied van communicatieplanning bieden we klanten een echt alternatief.

Onze klanten

Het voorkeursnetwerk voor vele merken

Quote icon

"PHD heeft met duidelijke keuzes voor hoog renderende ROI media middelen, een grote bijdrage geleverd aan de snelle opbouw van de merkbekendheid van Evi, de online coach voor beleggend Nederland."

Monique Opdam, Marketing Directeur van Lanschot

“PHD is a highly capable and innovative agency that clearly understands our brand and demonstrated really strong strategic and connection planning capability.”

Virgin Atlantic

"PHD heeft een verfrissende strategie neergezet die perfect past bij onze groeidoelstellingen en verder invulling geeft aan de vernieuwde merkrichting."

Nicky Claeys, cmo Domino’s Pizza in Nederland en België

“The clarity of thought that goes into their comms planning is second to none.”

Geoff Seeley, Global Communications Planning Director, Unilever

"PHD is al jarenlang ons toegewijde partner voor al onze communicatie- en media vraagstukken, vanwege de erg aangename persoonlijke samenwerking."

Willem Jan Oosterveld, General Manager Marketing & PR Mitsubishi

"The enthusiasm for and knowledge of the brand, together with their expertise has delivered successful campaigns aligned with our marketing activities. PHD is the right sparring partner for us."

Ankie Hofste, Brand & Marketing Coordinator Benelux UGG

"PHD is sinds 2016 onze partner vanwege hun jarenlange ervaring in het bouwen aan merken en vanwege hun uitgebreide strategische expertise."

Edward van Reden, Marketing Manager Atelier Goldner Schnitt

“PHD has the capability and global footprint to help us drive greater efficiencies and reduce complexity.”

SC Johnson
< >

Onze mensen

Our Values

At PHD we value curiosity, courage, openness, creativity and collaboration. Finding people with these qualities is one of our central quests, making us a diverse mix of the most curious, courageous and open people around the world.

Ons verhaal

PHD werd in 1990 in Londen opgericht door David Pattison, Nick Horswell en Jonathan Durden. Hun initialen (P, H en D) vormen samen onze bedrijfsnaam.

In die tijd draaide alles in de branche om de inkoop: zo snel en zo goedkoop mogelijk. Maar David, Nick en Jonathan vonden dat consumenteninzicht en mediagedrag net zo belangrijk waren. Zij voorzagen een toekomst waarin ze merken door slim denken en plannen konden helpen om het gedrag van consumenten te beïnvloeden.

PHD, of Pattison-Horswell-Durden zoals het toen heette, werd het bureau dat ‘dacht voordat het inkocht’ en stond algauw bekend als de uitvinder van creatieve media.

In 2002 opende PHD – dat inmiddels bij Omnicom hoorde – zijn eerste kantoren buiten Groot-Brittannië en werd begonnen met de uitbreiding van het internationale netwerk.

In 2005 werd het moederbedrijf van PHD gevormd, Omnicom Media Group. De inkoopkracht van een van ’s werelds grootste mediaholdings werkte sterk in het voordeel van PHD. Klanten konden nu nog beter profiteren van PHD’s unieke aanpak op het gebied van mediaplanning.

Thought leadership, creativiteit en innovatie zijn de centrale grondbeginselen van het netwerk gebleven. Vandaag de dag is PHD een internationaal netwerk van meer dan 80 kantoren, die nog steeds vooroplopen bij de ontwikkeling van de internationale communicatieplanning.

Lees verder over onze geschiedenis op www.phdat25.com

X