Careers
Locations
PHD Media Sweden > News > PHD utvald som Ekaterras Global agency of Record
August 8 2022

PHD utvald som Ekaterras Global agency of Record

News
PHD, som är en del av Omnicom Media Group, kommer att ansvara för mediestrategi, planering- och inköpsaktiviteter på över 40 marknader.

Ekaterra, världens största te-företag, har utsett PHD för att hantera deras globala medieaktivitet. Det nya partnerskapet innebär att PHD kommer leverera integrerade mediestrategier, planering och ha inköpsansvaret för alla Ekaterras varumärken på över 40 marknader.

Ekaterras kärnvarumärken inkluderar Lipton, PG Tips, Pukka, TAZO, T2 och Brooke Bond samt flera lokala varumärken. PHD, en Omnicom Group-byrå, vann upphandlingen efter en 4-månaders pitch mot flera konkurrenskraftiga byråer. PHD Göteborg kommer ansvara för Ekaterra på den svenska marknaden.

Nyckeln till vinsten var styrkan i PHD’s strategiska tillvägagångssätt, agila och digitala tankesätt tillsammans med deras egenutvecklade planeringsplattform, Omni, som har anpassats till Ekaterras behov och täcker strategi, arbetsflöde, investeringsinställning och målgruppsanpassning.

Om utnämningen sa Aparna Sundaresh, Chief Marketing and Digital Officer på Ekaterra: “Jag är glad över att samarbeta med det talangfulla teamet på PHD och ser fram emot att utveckla en värld av välbefinnande tillsammans. Våra ikoniska te-märken som Lipton, PG Tips, Pukka och många fler har djup kulturell resonans. Jag ser fram emot att förmedla kraften av dessa varumärken till varje hushåll genom ett smidigt, effektivt och innovativt medietänk”

I en kommentar till tillkännagivandet sa Philippa Brown, WW CEO, PHD: “PHD är entusiastiska över möjligheten att arbeta med Ekaterra. Vi har uppskattat vår interaktion med hela teamet och upplevt att processen varit samarbetsvillig, transparent och skickligt hanterad. Vi ser fram emot att hjälpa varumärkena uppnå en oproportionerlig andel uppmärksamhet genom att vi frekvent arbetar för en hållbar och konsekvent tillväxt de kommande åren. Medan övergångsplanerna sätts i gång i augusti, så startar implementeringen i början av september 2022.

Related news

More news
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings