Locations
PHD Media Denmark > News > Post-corona konsekvenser: Hvordan skal brands agere i en post-corona verden?
July 2 2020

Post-corona konsekvenser: Hvordan skal brands agere i en post-corona verden?

News Uncategorized

Der har været meget fokus på de ændringer, vi oplever i øjeblikket som konsekvens af corona-pandemien. TV-seeningen eksploderede, forbruget af dagligvarer og digital underholdning steg markant, og biograferne stod indtil for ganske nylig tomme. Fælles for disse ændringer er dog, at det er kortsigtede reaktioner. Det er ændringer, som ikke er permanente, og som vi på et tidspunkt vil se vende tilbage til niveauet før Corona. Men hvor kommer vi til at se de langsigtede ændringer? Hvordan har corona ændret måden, vi interagerer med medier og brands på? Hvad bliver pandemiens eftermæle?

Vi har tidligere skrevet om, hvordan Corona-krisen er en livsbegivenhed, som for mange vil skabe helt nye mønstre i forbrugeradfærden. De beslutninger, vi tager nu, vil forme vores samfund mange år frem – ikke kun i sundhedssystemet, men også i økonomien, politik og kultur.

Corona har skubbet os ind på en parallel tidslinje, hvor eksisterende teknologier er blevet accelereret, forstærket, intensiveret og modnet. Det er ikke teknologier eller tilgange, der er unikke for corona, men teknologier, der har taget fart i perioden. Vi kan allerede nu se, hvordan virksomheder, brands og teknologier har reageret, tilpasset sig og innoveret for at passe ind i en ny fremtid. Flere aktører i dagligvarehandlen har fremrykket onlinesatsningen. og nye virksomheder i nye industrier vokser frem. Og det er denne domino effekt, der vil have en dybere indflydelse på vores samfund i de kommende år, og som vil skabe et 2023, hvor præferencer, adfærdsmønstre og interaktioner er helt forskellige fra tiden før corona.

 

Ændringer stammer fra ’behovet for kontrol’

De forventede ændringer stammer fra underliggende menneskelige behov for at tage kontrol med situationen og udligne den usikkerhed, som pandemien har skabt. De passer ind i to overliggende trends; at være under ekstern kontrol og at tage personlig kontrol.

 

  1. Big Government & Big Data

Corona-situationen har for mange regeringer skabt større mulighed for at kunne kontrollere samfundet ved hjælp af data. Der er blevet udviklet tjenester, som gør det muligt at identificere og advare personer, der har været i kontakt med corona-smittede personer, intelligente byer er under rivende udvikling, og i Kina er ansigtsgenkendelsesalgoritmerne blevet forstærket i kraft af den store anvendelse af mundbind. Samfundet, borgerne og forbrugerne er på den måde overvåget, målt og observeret mere end nogensinde før. Og uagtet at det er for borgernes bedste velbefindende, kan det føre til en modbevægelse, hvor forbrugerne værner om privatlivet og forsøger at anonymisere data for at gøre det sværere at blive spore

Det gør det nødvendigt for virksomheder at udvikle klare datastrategier, og ikke mindst være enige om hvordan data anvendes. Opstår der en modbevægelse for at beskytte af personlige oplysninger, skal virksomheder også have en alternativ indholdsstrategi for, hvordan du ellers vil nå ud til dine kunder -eksempelvis via native annoncering, sponsorater mm.

 

  1. Deep Connections

Brugen af digitale netværk er steget eksponentielt under krisen, og selvom dette igen vil falde post-corona, så vil vi i højere grad end tidligere være digitalt forbundet. Dette har skabt et behov for at være forbundet med flere mennesker end før, og gerne hurtigere og mere sømløst. Dette har medført, at flere regeringer har fremrykket 5G-udviklingen, da forbrugerne er i højere grad end før er afhængige af hastighed.

Sørg derfor for at have styr på, at alle processer, systemer, betalte og earned aktiviteter, procedurer mm. foregår så friktionsfrit og hurtigt som muligt. Når rige oplevelser bliver standard, begynder forbrugerne desuden at forvente mere af brands. Tænk derfor forud for at identificere kreative og innovative interaktioner, som vil hjælpe med at løfte dit brand på digitale touchpoints.

 

  1. Age of innovation

Allerede inden corona var en innovationskrigs under opsejling og dette er stadig en realitet. For mange virksomheder, regeringer og personer er der nu endnu mere opmærksomhed på game-changer løsninger. Der er skabt en øget opmærksomhed og efterspørgsel efter innovation som løsning på problemer, hvor ‘Wait and see’ ikke længere er en givende mulighed. Innovation er blevet vejen frem. Den danske regering har også indset dette og har skabt flere muligheder for, at unge kan vælge flere innovative studieretninger de kommende år.

Med innovation som omdrejningspunktet for vores samfund, er det derfor essentielt at man som virksomhed udarbejder et roadmap over langsigtede innovationsplaner og sørger for at øremærke budgetter specielt til innovativ, udvikling og processer.

 

  1. Societal Safe Mode

Pandemien har understreget en usikkerhed i samfundet, og ikke mindst hvor uforberedt samfundet og virksomhederne var. Fremover vil beredskabsplaner blive standard og en nødvendighed. Vi vil se en fremkomst af mere risikoaverse forbrugere, som forventer sikkerhedsforanstaltninger og forsikringer om at en plan er på plads, hvis lignende skulle ske igen.

Det forventes, at virksomheder er forberedte på den næste store globale udfordring. Forbrugerne har også brug for forsikring om, at I står stærk, hvis noget går galt. Hvilke garantier kan du give dine forbrugere? Forbered jer på en plan til næste krise.

 

  1. Everything from home

Corona har vendt op og ned på hverdagen, og de sidste mange måneder har danskerne primært holdt sig hjemme og skabt helt nye vaner. Det kommer til at påvirke vores arbejdsliv, og vi vil fremover se flere arbejde hjemmefra. Samtidigt kan det blive sværere at retfærdiggøre rejser, som kan anses som unødvendige, når møder i stedet kan foretages online og dermed reducere forureningen

Corona har også skabt grobund for flere og bedre muligheder for kurser og efteruddannelse, og fjernundervisning, webinarer og online kurser har vundet stort indpas. Det er derfor relevant at undersøge, hvordan man kan virtualisere sit brand, og om man kan tilbyde noget udover et fysisk produkt.

 

6. Retail revolution

E-commerce platformenes digitale økosystem vil blive integreret retail, og den fysiske detailhandel vil blive forstærket teknologisk og online for at kunne konkurrere med e-commerce. Det vil skabe en større digital værdiudveksling fremfor de mere traditionelle pengetransaktioner

Det er dermed væsentligt at sikre, at e-commerce er fuldt integreret selv i offline-oplevelsen og at overveje, hvordan det fysiske område i butikken bruges mere effektivt.

 

  1. Digital Health

Når virussen er væk, vil vi stå tilbage med en øget følsomhed overfor vores helbred og et ønske om at tracke vores sundhed ved hjælp af teknologi.

Vi har set et midlertidigt skifte på visse områder, hvor regeringer har bedt os lytte til videnskaben, og hvor facts nu tæller mere end meninger. Ekspertise er blevet moderne igen.

Fremadrettet bliver det derfor væsentligt at demonstrere, hvordan produkter og tjenester giver påviselige forbedringer på sundhed og velvære.

 

Du kan her se eller gense Phil Rowleys gennemgang af COVID-19’s langsigtede effekter set fra et marketingperspektiv.

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick