Locations
PHD Media Denmark > News > Update på YouSee og Discovery
January 23 2020

Update på YouSee og Discovery

News
I løbet af efteråret 2019 var YouSee og Discovery igennem et meget offentligt break up, og således starter 2020 med et ændret udbud og en ny struktur på TV-markedet.

Overordnet set har målgruppen P20-60 i de første 15 dage af 2020 set 1 time og 29 minutters kommercielt tv. Det svarer til en nedgang på 8% sammenlignet med samme periode i 2019. Baseret på årets første uger forventer vi blandt de 20-40-årige et fald på omkring 15%, mens vi for de 40-60-åriges vedkommende kun forventer et fald på omkring 5%.

Hvis vi derimod ser overordnet på den andel af målgruppen, der stadig ser kommercielt TV, ligger den på niveau med 79,9% sammenlignet med 80,7% sidste år.

Discovery mister 57% af seningen
De første konsekvenser af bruddet mellem YouSee og Discovery viser sig allerede, og i løbet af årets første 15 dage har Discovery tabt hele 57% af seningen på deres kanaler. Det lader dog til, at NENT samler lidt af Discoverys tabte dækning op, da deres sening er steget med 11%. Stigningen kan i høj grad tilskrives erhvervelsen af rettighederne til Premier League på Xee, som i samme periode sidste år til dels lå hos Discovery. YouSee selv har også mærket konsekvenserne ved den nye konstellation og har haft store udfordringer med deres bland-selv univers, som følge af ændringerne i deres udbud af kanaler. Vi forventer, at de vil miste flere kunder end forventet i løbet januar, men om det bliver til andre distributører, eller om disse kunder helt cutter kablet, er stadig det store spørgsmål.

Hvis du vil vide mere om TV-markedet, og hvordan du øger afkastet af din tv-investering, kan du læse mere her.  Og hvis du har spørgsmål, er du mere end velkommen til at tage fat i Christian Thorn på christian.thorn@phdmedia.com

 

 

 

Andre nyheder

Flere nyheder
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings