Locations
PHD Media Finland > News > AiRomi vie koneoppivan markkinoinnin uudelle aikakaudelle
June 14 2020

AiRomi vie koneoppivan markkinoinnin uudelle aikakaudelle

News Uncategorized

AiRomi ja ToinenPHD

ToinenPHD on asiakkaan strateginen kumppani ja liiketoiminnan kehittäjä. Kehitämme asiakkaan liiketoimintaa markkinoinnin keinoin tiedolla johtaen, luovasti ja kanavariippumattomasti. Autamme suomalaisia yrityksiä tekemään entistä tehokkaampaa ja vaikuttavampaa markkinointia joka kasvattaa myyntiä ja kehittää brändin arvoa. Hyödynnämme maailman parhaita markkinoinnin työkaluja AiRomia ja OMNI:a ketterän markkinoinnin prosesseissa.

AiRomi on alusta, joka yhdistää kolme kriittistä markkinoinnin tuloksellisuuden ajuria:

 1. Reaaliaikaisen näkymän markkinoinnin tuloksellisuuteen ja vaikuttavuuteen asetettuja kpi-mittareita
 2. Markkinoinnin strategiseen suunnitteluun koneoppivat skenaariomallit, joiden avulla markkinoinnin ohjaus helpottuu ja ennustettavuus paranee merkittäväti
 3. Automatisoidun mediaostamisen prosessin kaikkiin merkittäviin mediaryhmiin tehden markkinoinnin aktivoinnista nopeaa ja tehokasta.

”Koneoppiva alusta mahdollistaa toteutuneiden kampanjoiden tulosten hyödyntämisen aivan uudella tavalla. Yhdistettynä omaan arvopohjaiseen segmentointimalliimme uskomme tämän tuovan uutta kilpailuetua liiketoimintaamme”
Minna Cousins, Vaasan

”Eri medioiden vaikutusta kivijalan ja verkon myyntiin on usein vaikea hahmottaa ja todentaa. Myynnin mallinnus luo perustaa ja selkärankaa operatiivisen päätöksenteon tueksi. Yhteistyö Toinen PhD:n kanssa on ollut kaikin puolin erittäin sujuvaa ja miellyttävää. Toimisto on aidosti kiinnostunut asiakkaan tavoitteiden täyttymisestä ja toimiston tekemisessä paistaa ammattimainen ja proaktiivinen ote. ”
Perttu Partanen, Power

Markkinoinnin keskeisiä kysymyksiä, joihin AiRomilla haetaan vastaukset:

 • Mikä on markkinan luontainen kysyntä ja asiakkaan baselinemyynti?
 • Mikä on optimaalinen liiketoiminnan tavoitteista johdettu markkinoinnin investointitaso?
 • Mikä on markkinoinnin vaikuttavuus myyntiin eri kategorioissa?
 • Mitkä ovat parhaiten toimivat kanavat, ajankohdat, kampanjat ja kohderyhmät?
 • Mitkä ovat parhaiten toimineet sisällöt/kampanjat myynnin näkökulmasta?
 • Mitä sisältöjä potentiaalisimmat kohderyhmät kuluttavat verkossa?
 • Mitkä ovat parhaiten huomatut sisällöt?
 • Mikä on makrotason vaikutusten määrä kysyntään?
 • Miten kategorian harkinta ja sen kehitys on muuttunut?
 • Mitkä ovat yleisimmät asiakaspolut ennen ja jälkeen ostamisen?
 • Mitkä ovat yleisimmät asiakaspolut kilpailijoiden asiakkaiksi?

AiRomi on kahden eri yrityksen, Houston Analytics:in ja Omnicom Media Group Finland:in suunnittelema ja rakentama palvelualusta, jolla ToinenPHD operoi.

”Ensimmäiset AiRomi asiakkuudet ovat tuotannossa ja tulokset ovat lupaavia. Markkinoinnin vaikuttavuuden todentaminen reaaliajassa ja alati tarkentuvien skenaariomallien kautta tapahtua jatkuva optimointi ottaa nyt kaikki tehot irti markkinoinnin investoinneista, sanoaa ToinenPHD:n Insinght & Marketing Science liiketoiminnan johtaja Jarmo Lipiäinen”

”Koneoppimisen hyödyntämisestä markkinoinnissa on puhuttu paljon, mutta käytännön teot ovat jääneet uupumaan. Nyt markkinointi- ja teknologiaosaamista on yhdistetty tavalla, jota Suomessa ei ole aiemmin tehty. Lopputuloksena mainostaja pystyy seuraamaan ja vaikuttamaan markkinoinnin tuottavuuteen nopeudella, mikä ei ole ollut mitenkään aikaisemmin mahdollista.”, kommentoi Houston Analyticsin toimitusjohtaja Antti Syväniemi.

AiRomi on ainutlaatuinen palvelu, joka on rakennettu ja räätälöity erityisesti Suomen markkinoille, Suomen mediakenttään ja suomalaisten yritysten markkinointitoimenpiteitä optimoimaan.

”AiRomin kehittämisen myötä pystymme myös automatisoimaan merkittävän osan markkinointitoimenpiteiden jalkautuksesta ja näin nopeutamme markkinoinnin reagoimiskykyä. Nyt tuomme markkinoijille välineet, jolla markkinoinnista voidaan luoda aito kilpailuetu, joka vielä kaiken lisäksi kehittyy koneoppivien mallien myötä jatkuvasti ”, kertoo toimitusjohtaja Teemu Neiglick Omnicom Media Group Finlandista.

Jos kiinnostuit ja haluat kuulla lisää ota yhteyttä!

Related news

More news
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings