Careers
Locations
PHD Media Finland > News > OMG marketplace tiedote
August 25 2021

OMG marketplace tiedote

All News Uncategorized

Mainostilan ohjelmalliseen ostamiseen luvassa selkeyttä ja säästöjä

Ohjelmallinen ostaminen on ylivoimaisesti suosituin tapa ostaa ja optimoida digitaalista mainostilaa. Suhteellisen nuori ostotapa on kuitenkin edellyttänyt mainostajilta ja heidän kumppaneiltaan lukuisien ja keskenään jopa päällekkäisten järjestelmien käyttöä. Pahimmillaan yksittäisellä mainostajalla on ollut samaan aikaan käytössään toistakymmentä eri järjestelmää. Järjestelmäkustannukset ovat syöneet ison osan ohjelmallisella ostamisesta saavutettavasta hyödystä.

Yhteistyössä suomalaisten mediatalojen kanssa markkinointitoimistokonserni Omnicom Media Group Finland viheltää nyt pelin poikki. Jättiostaja keskittää ostonsa suomalaisten mediatalojen inventaariin yhdelle myyntijärjestelmälle eli SSP:lle. Lyhenne tulee englannin kielen sanoista Supply Side Platform ja sillä tarkoitetaan mediatilan myyntijärjestelmää. Omnicom Market Placeksi nimetyn alustan avulla mainostajat pääsevät kiinni suoraan kotimaiseen mediainventaariin ilman välikäsiä. Yhtiö sanoo samalla irti yhteistyönsä kymmenien eri jakelualustojen ja järjestelmätoimittajien kanssa.

”Mainostajien on ollut mahdotonta pysyä järjestelmien määrän kasvun perässä ja niiden käyttökulut ovat nousseet häkellyttävän korkeaksi. Uusi toimintatapa tuo huomattavien säästöjen lisäksi täydellisen läpinäkyvyyden koko ohjelmallisen ostamisen arvoketjuun ja lisää median osuutta tuotoista”, kertoo OMG:n ohjelmallisen ostamisen kehitysjohtaja Juuso Siikaniva.
Kustannussäästöjen ja läpinäkyvyyden lisäksi yhteen järjestelmään keskittyminen parantaa mediaympäristön turvallisuutta. Siikanivan mukaan mainostajalla on nyt täysi kontrolli medioista, joissa hänen viestinsä esitetään. Kokonaisuus minimoi myös mainoksen huijausnäyttämisen eli ad fraud -toiminnan riskin.
”Tämä on iso muutos ohjelmallisen ostamisen kentällä. Iso rakenteellinen ongelma poistuu. Ohjelmallisen ostamisen tulevaisuuden ja uskottavuuden kannalta tämä arvoketjun suoristaminen on suorastaan edellytys”, toteaa Siikaniva.

”Pystymme tehdyillä investoinneilla tarjoamaan selkeän kilpailuedun ja parannuksen ohjelmalliseen markkinaan. Tämä on ollut yksi tämän vuoden suurimmista hankkeista, johon on osallistunut suuri joukko mediataloja. Olen iloinen, että tämä on vihdoin saatu markkinoille”, kuvailee Teemu Neiglick, OmniCom Media Group Finland:in toimitusjohtaja.
Omnicom Media Group on yksi maailman suurimmista markkinointitoimistokonserneista, jonka toimistot Suomessa ovat ToinenPHD, OMD Finland.

Lisätietoja:
Teemu Neiglick, CEO, OMG Finland 044 3383592
Juuso Siikaniva, Group Director, Programmatic & Data, OMG Finland 0505817010

Related news

More news
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings