Suuri koronatutkimus enteilee käännettä kuluttajien mielialoissa

Olemme tutkineet kriisin alusta pitäen yhdessä Houston Analyctisin kanssa kuluttajien tuntoja. Ensimmäistä kertaa puoleentoista kuukauteen useamman toimialan puolella on nähtävissä kysynnän elpymistä.  Ostoaikeet ovat kasvussa etenkin kotimaan lomamatkailun ja auton hankinnan saralla. Kotimaan matkailussa kiinnostus kasvaa laajasti. Kiinnostus on kovaa etenkin kotimaan luontokohteita ja omaa mökkiä kohtaan. Myös kiinnostus yöpymisiin kotimaan hotelleissa ja vuokramökeissä on merkittävässä nousussa.

Kiinnostus auton hankintaan tippui merkittävästi koronakriisin alettua. Viime viikko oli käänteen tekevä myös sillä puolella. Ostokäyttäytymisen muutosta kuvaava ns. saldoluku on uuden auton hankinnan osalta muuttunutkymmenen prosenttiyksikköä parempaan suuntaan kuukauden aikana. Käytettyjen autojen osalta parannusta on +12 prosenttiyksikköä parempaan suuntaan.

Ison kokoluokan ostoksista ajoneuvon hankintaakin voimakkaammin ostoaikomukset nousivat viikolla 17 asuntokaupan puolella. Asunnon hankkimisen ostoaikeet ovat jo lähellä koronaa edeltävää tasoa, mikä lupaisi asuntomarkkinoilla patoutuneen kysynnän nopeaa purkautumista.

 

Koko tutkimus löytyy Houston Analytictisin rakentamasta palvelusta

Tutkimusosastomme tekee erittäin paljon myös yritys- ja toimialakohtaisia mallinnoksia koronan vaikutuksesta juuri teidän liiketoimintaanne.

Kysy asiakasvastaavaltasi lisätietoa, tai ota yhteyttä

Me olemme täällä teitä varten!