Locations
PHD Media Finland > News > Tutkimus: Koronavirusepidemian vaikutus tuotteiden ja palvelujen kysyntään
June 10 2020

Tutkimus: Koronavirusepidemian vaikutus tuotteiden ja palvelujen kysyntään

Uutiset

Loppuuko verkkokaupan koronakasvu?

Toisessa on tutkittu koronakriisin alusta asti sen vaikutusta suomalaisten kuluttajien tapoihin ja tottumuksiin. Kuluttajien mieliala tuntuisi edelleen olevan varovainen. Positiivisempaan suuntaan ollaan menossa, mutta myönteinen kehitys on tasaantunut edelliseen viikkoon verrattuna.

Lähiviikkoina seuraamme erityisellä mielenkiinnolla rajoitusten purkamisen ja mielialojen vaikutusta verkkokauppaan. Verkko-ostamisessa kun on nähtävissä ensimmäinen kasvun hiljentyminen sitten kriisin alkamisen. Etenkin laskussa on kiinnostus on ruoan verkkokauppaa, sekä netin yli ohjattuja liikuntapalveluja kohtaan. Palaako kansa kauppoihin ja saleille selviää varsin pian.

Parempaan suuntaan lähteneet toimialat:
• Autoliikkeissä vierailu ottanut askeleen eteenpäin vaikka ollaan selvästi miinuksella. Tarkemmin ilmaistuna -27 tutkimuspistettä kun normaalitaso on nolla.
• Aikeet ulkoilu- ja liikuntavälineiden hankinnassa kasvavat entisestään kohisten. Samoin grillien ja grillaustarvikkeiden hankintaan aiotaan satsata.

Nousuaan jatkaneet:
• Asunnon ostaminen ja vuokraaminen on jo lähellä normaalia.
• Kiinnostus pihan ja puutarhan hoitoa kohtaan on pysynyt korkealla. Suomalaiset panostavat nyt tontteihinsa jopa enemmän kuin edellisvuosina. Myös mökkeily ja kaikki rakentaminen ja remontointi kiinnostaa.
• Sijoittamisaikeet pysyvät edelleen voimakkaasti plussalla.
• Tämän tutkimuksen pohjalta kesä 2020 muistetaan kotimaisista luontokohteista. Kiinnostus niitä kohtaan on jatkanut kasvuaan viikosta toiseen.

Tutkimusta pääsee tarkemmin pyörittelemään Houston Analytictisin ja ToinenPHD:n rakentamasta palvelusta

Tutkimusosastomme tekee erittäin paljon myös yritys- ja toimialakohtaisia mallinnoksia koronan vaikutuksesta juuri teidän liiketoimintaanne.

Kysy asiakasvastaavaltasi lisätietoa tai ota yhteyttä

Me olemme täällä teitä varten!

Related news

More news
arrow_downarrow-down2arrow-left-largearrow_leftarrow-right-chevronarrow-right-largearrow-right-linkarrow_rightcrosscross2mailpersonphonepinAsset 1play2searchsocial-facebooksocial_googleplussocial_instagramsocial_linkedin_altsocial-linkedinsocial_pinterestlogo-twitter-glyph-32social-vimeosocial_youtubetick
Cookie Settings